Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bitvu o čelo druhé ligy zvládly lépe České Budějovice. Vysočina je po prohře 2:0 o skóre druhá

Pětizápasová série výher, která vynesla a udržela Vysočinu na čele druhé ligy, je u konce. Ve šlágru podzimu totiž Jihlava nestačila na České Budějovice, které po výhře 2:0 svého dnešního soupeře na čele tabulky vystřídaly.

První střelu zápasu vyslal v 5. minutě Wermke, ale pálil vysoko nad. V 10. minutě vybojoval míč po rohovém kopu Havelka, ale taktéž minul. V 13. minutě Mršićův centr od rohového kopu podběhl Vízek a překvapený Ledecký z malého vápna hlavou přestřelil. Ledecký se dostal k další hlavičce v 37. minutě, ale z těžké pozice neměl šanci uspět. I po zbytek prvního poločasu si černobílí udržovali menší územní převahu, ovšem jihlavská obrana se nenechala zaskočit. Ohrožením branky neskončil ani žádný z jihlavských pokusů o rychlý konmtr, tudíž do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Zlepšení hry FCV nenastalo ani zkraje druhé půle. A domácí se po sérii tří rohů dočkali vedoucí branky, když se ve 49. minutě hlavou po rohu trefil kanonýr Ledecký. Vzápětí po křídelní kombinaci trefil pohotově zakončující Wermke z velkého úhlu jen boční síť. V 61. minutě Kladrubského centr šikovně tečoval Novák, ale gólman Vízek skvěle zasáhl. V 62. minutě vyslal Fulnek do nadějného úniku Klímu, jenže Novák se vytasil s výborným obranným zákrokem.

Vysočina se v dalších minutách zápasu herně zvedla. Několik nadějných akcí však končilo na špatném finálním řešení. Jak například v 68. minutě při nepřesném centru střídajícího Vaculíka. A to jihlavští mohli být rádi, že vzápětí po zpětné přihrávce Wermkeho neprostřelil Ledecký gólmana Vízka. A domácí kanonýr obdobný souboj prohrál i v minutě 71., kdy Vízek dokázal jeho volej po centru Mršiće vytěsnit na roh. V 76. minutě se hráči v modrém hnali za vyrovnáním. Fulnek vystihl rozehrávku, prohnal se po trávníku a uvolnil Klímu, jehož střelu na první tyč vyrazil Staněk na roh. Z něj Tlustý hlavičkoval je do náruče gólmana Dynama. Z rohu na druhé straně o chvíli později hlavičkoval Novák nad břevno. Rohy byly opravdu nebezpečné na obou stranách, což dokumentovala v 82. minutě výborná hlavička Tlustého po centru Levina, kterou však na brankové čáře zkrotil Staněk.

Vysočina byla v závěru ve velkém tlaku, kdy bránilo všech jedenáct českobudějovických hráčů. Nebezpečné závary a centry však kýžený úspěch nepřinesly. Naopak v 90. minutě na Střeleckém ostrově znovu vypukla euforie, neboť nepovedený volej Ledeckého našel přesně dorážejícího Kovaľa – 2:0. O minutu později mohl skórovat Mršić, ale po rychlém brejku a uvolnění přes Tlustého trefil břevno. Šlágr podzimu tak skončil výhrou Dynama.

SK Dynamo České Budějovice - FC Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)

Branky: 49. Ledecký, 90+1. Kovaľ.

Rozhodčí: Marek – Blažej, Kubr. Diváci: 2143.

SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Wermke (90. Kovaľ), Havelka, Mršić (90+5. Grajciar) – Ledecký (90+6. Táborský).

FC Vysočina Jihlava: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý (C), Preisler (80. Turyna) – Machuča (70. Šlein) – Šefčík (56. Vaculík), Levin, Zoubele, F. Novotný – Jiří Klíma. 

 

Foto Facebook / SK Dynamo České Budějovice | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, České Budějovice, druhá liga, šlágr, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Klíma, Fulnek

Bitvu o čelo druhé ligy zvládly lépe České Budějovice. Vysočina je po prohře 2:0 o skóre druhá | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.