Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První proti druhému. V druholigovém šlágru zajíždí Vysočina do Českých Budějovic

Neděle 4. listopadu nabídne ve dvou nejvyšších českých fotbalových soutěžích šlágry končícího podzimu. V Praze od 17 hodin vypukne derby slavných „S“ a v Českých Budějovicích ve stejný čas začne duel dvou dosud nejúspěšnějších celků probíhajícího ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – SK Dynamo vs. FC Vysočina.

Jihlava do utkání, které hodně napoví o tom, který celek přezimuje na první příčce II. ligy, vstoupí s náskokem tří bodů na České Budějovice. Hostující celek má též o dva góly lepší skóre a náskok tří bodů v tabulce pravdy. Povzbuzení a sebevědomí do žil pro Vysočinu nepochybně představuje série pěti výher v řadě, kterou umocnili dvě poslední výhry vybojované v posledních minutách zápasů.

Bilance obou celků v dosavadních šesti zápasech v I. nebo II. lize je vzácně vyrovnaná: 2 – 2 – 2 – skóre 10:10. Poslední vzájemný duel proběhl v březnu 2015 a na Střeleckém ostrově tehdy po zásluze zvítězila Vysočina 1:3, když hned dvě penalty proměnil Lukáš Vaculík a jednou se trefil Muris Mešanović.

Ročník 2014/15 byl zatím poslední, kdy Dynamo okusilo nejvyšší soutěž. Od té doby marně bojuje o návrat, přičemž se ve třech sezónách ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE postupně připsalo dvanácté, páté a naposledy šesté místo v konečném pořadí. Aktuální pohled do druholigové tabulky je z hlediska svěřenců trenéra Davida Horejše mnohem příznivější.

Dynamo do soutěže skvěle vstoupilo čtyřmi výhrami, po 13. kole je s 26 body na 2. pozici a svůj stadión proměnilo v nedobytnou pevnost. Jedinou výjimku představovalo utkání se Znojmem, které v Českých Budějovicích dokázalo využít vyloučení středopolaře Havelky a zvítězit 1:2. Další ztráty už Dynamo eviduje pouze venku – prohry v Brně a v Pardubicích, remízy v Táborsku a v Chrudimi.

Kde vidí asistent trenéra Michal Šmarda silné stránky a opory Českých Budějovic? „Dynamo se doma prezentuje odlišnějším způsobem hry. Rozhodně je před svými fanoušky aktivnější, nepříjemné a silné v útočné fázi, což dokládají i výsledky. Jde o kompaktní a sehraný tým. Pozor si musíme dát na nejlepšího střelce soutěže Ledeckého či na křídelníka Mršiće. Silný je českobudějovický střed pole, kde jsou hráči silní na míči – Javorek, Kovaľ, Wermke, Grajciar či mladík Havelka. Opomenout nemohu ani konsolidovanou obranu, která nastupuje v ustálené sestavě.

A jaký recept na České Budějovice? „Pro nás to znamená, že musíme podat velmi zodpovědný a koncentrovaný výkon. Fotbal nás musí v neděli bolet z hlediska maximálního nasazení, svedených osobních soubojů a běhání. Potřebujeme, abychom byli silní na míči, schopní zakombinovat a měli kvalitní přechodovou fázi,“ uzavírá Michal Šmarda

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, České Budějovice, druhá liga, šlágr, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Praha, soutěž, Michal Šmarda, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, 1. SC Znojmo, Lukáš Vaculík

První proti druhému. V druholigovém šlágru zajíždí Vysočina do Českých Budějovic | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.