Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pohárová mise pro letošek končí, Vysočina prohrála v Opavě 1:0

Důstojnou roli sehráli fotbalisté Vysočiny ve 3. kola MOL Cupu na hřišti prvoligové Opavy. Dokázali si vytvořit několik zajímavých příležitostí, ale osud zápasu byl pro ně hořký. V závěru inkasovali z penalty a český pohár je pro Jihlavu po prohře 1:0 již minulostí.

V Opavě se hrál atraktivní pohárový duel s množství šancí. Nejprve se osmělil dvakrát Zoubele na straně jedné, poté Janetzký a Juřena na straně druhé. Opravdové tutovky domácích však přišly až po půlhodině hry. Zavadilův umístěný přímý kop ale na poslední chvíli vyhlavičkoval Štěpánek, poté Simerský sklepl Juřenovi, který zblízka netrefil odkrytou jihlavskou branku. Naopak v závěru poločasu mohla jít do vedení Vysočina. Střílený centr si našel Šumského, jeho potovou střelu však vyrazil Fendrich.

Do druhého poločasu vstoupila Opava aktivně, ale vyložené šance si nevytvořila. I Jihlava měla ve svých útočných akcích spíš jen náznaky nebezpečí, a tak rozhodovala až závěrečná desetiminutovka. Zatímco hostující Levin povedenou střelou orazítkoval jen tyč slezské branky, o čtyři minuty později se už síť zavlnila. Stalo se tak po proměněné penaltě Václava Jurečky, které předcházel sporný souboj Štěpánka s Kayambou. Přes veškerou snahu se Vysočině výsledek zkorigovat nepodařilo.

SFC Opava - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branky: 88. Jurečka (pen.).

Rozhodčí: Dubravský – Podaný, Pochylý. Diváci: 5019.

Opava: Fendrich – Simerský, Svozil (46. Schaffartzik), M. Helebrand – Kayamba, Zavadil, Janetzký, Jursa, Kuzmanović – Juřena (77. Jurečka), Puškáč (46. Smola). 

Jihlava: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Vedral (77. Tlustý), Preisler – Šefčík, Šumský (77. Novotný), Machuča, Levin, Javůrek – Zoubele. 

 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Vysočina Jihlava, Opava, MOL Cup, FC Vysočina Jihlava, SFC Opava, Václav Jurečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohárová mise pro letošek končí, Vysočina prohrála v Opavě 1:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.