Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Polná statečně vzdorovala, pohárový postup si však Sparta Praha odvezla

Se vztyčenou hlavou odcházeli fotbalisté Slavoje Polná po dnešním zápase 3. kola MOL Cupu proti Spartě Praha. Divizní celek hrál proti nejúspěšnějšímu českému klubu důstojnou roli a ještě několik minut před koncem prohrával pouze o gól. Nakonec však výsledková tabule ukazovala výsledek 4:1 pro pražského giganta.

Sparta logicky kontrolovala hru, v úvodu po chybě domácího Skočdopoleho zachraňoval Polnou na brankové čáře Čížek. Zahřmělo však i na druhé straně, Kavka si vyměnil míč s Válkem a střelou k tyči donutil Heču k těžkému zákroku. Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě, kdy byl na konci pohledného ťukesu Matěj Pulkrab - 0:1. Polnou to nepoložilo, Kavka se dostal k další střele a Heča se musel znovu natahovat.

Blízko k vyrovnání měli domácí i po přestávce, Bajerovu nepříjemnou střelu z úhlu opět vykopl sparťanský brankář. Velikou šanci poté spálil Válek, sám před brankou nezužitkoval Kavkův precizní centr. To na druhé straně se síť zavlnila. V 74. minutě doklepl do branky odražený míč míč Uroš Radakovič. Historického momentu se Polná dočkala v 77. minutě, kdy se pozávaru ve vápně dostal David Čížek a snížil na 1:2.

Sparta si však výhru a postup do dalšího kola poháru vzít nenechala a ještě dvakrát udeřila. V 88. minutě vysunul Kanga Josefa Šurala, který zamířil přesně na zadní tyč a v poslední minutě Adam Hložek napálil tyč, od níž se smolně odrazil míč do zad domácího brankáře a následně za brankobou čáru - 1:4.

TJ Slavoj Polná - AC Sparta Praha 1:4 (0:1)

Branky: 77. Čížek – 22. Pulkrab, 74. Radaković, 88. Šural, 90. Hložek.

Rozhodčí: Nenadál – Poživil, Dobrovolný. Diváci: 3450.

Sparta: Heča - Wiesner, Radakovič, Štetina, Čivič - Sáček, Vácha (63. Plavšič), Kanga, Vatajelu - Pulkrab (52. Šural), Mebrahtu (83. Hložek).

Polná: Skočdopole – Šourek, Holub, Pecina (56. Fadrný), Haala, Čížek, Válek (71. Voráč), Urbánek (C), Kavka, Klíma, Bajer (78. Rod).

Foto Dalibor Mašek

Štítky Polná, Sparta Praha, MOL Cup, fotbal, AC Sparta Praha, Matěj Pulkrab, Adam Hložek, Josef Šural, Uroš Radaković

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polná statečně vzdorovala, pohárový postup si však Sparta Praha odvezla | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.