Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bedřichov stále válí. Vyhrál i ve Světlé nad Sázavou a nadále mu patří čelo 1.A třídy

Fotbalisté Sokola Bedřichov pokračují v povedených výkonech a výsledcích. Jihlavský klub zvládl i nedělní utkání desátého kola 1. A třídy skupiny A ve Světlé nad Sázavou, odkud si odváží výhru 3:2. S jednadvaceti body patří Bedřichovu první příčka soutěže.

Do utkání desátého kola nastoupili Bedřichovští bez několika opor. Hájit čelní pozici 1. A třídy skupiny A museli bez disciplinárkou potrestaného kanonýra Davida Laciny, trenér Zbyněk Peštál si musel narychlo poradit i s absencí výkonného středopolaře Marka Pojera. 

Hosté začali aktivně a první půlhodinka patřila zejména jim. Po několika náznacích šancí se do listiny střelců zapsal 22. minutě Jan Göth, který po přiťuknutí Štěpánka utěšenou bombou do horního rohu světelské branky. O čtyři minuty rozehrával Pavel Štěpánek přímý kop natolik šikovně, že si dezorientovaný domácí hráč prodloužil do vlastní sítě - 0:2.

Vzápětí na domácího Novotného uháněl Novák, brankář mu však pokus o kličku vystihl. Světlá se do hry dostala ve 30. minutě, když rychlou akci po pravě straně zakončil po přízemním centru Lukáš Sobek. Do konce poločasu se pak šance střídaly na obou stranách. Bedřichovský Štěpánek orazítkoval z přímého kopu tyč, blízko k brance byli domácí po standardní situaci.

Ve druhém poločase Světlá zvýšila bojovnost, ale okénka v obraně nechávala stále. V 55. minutě toho využil Göth, který obloučkem oslovil rychlého Davida Nováka, který s pomocí tyčky rozvlnil domácí síť potřetí. Světlá se stále spoléhala zejména na hru vzduchem a tímto způsobem také udeřila v 71. minutě. Dlouhý míč prodloužil Sobek a Jaromír Pešek uklidil míč za Šánu.

V závěru se domácí tlačili do útoku, ale vyloženou šanci si už nevypracovali, bedřichovská defenzíva odolala. V osmi zápasech si svěřenci Zbyňka Peštála připsali už sedmou výhru a na první místě soutěže mají dvoubodový náskok na druhý Herálec.

FK Bohemia Světlá nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov 2:3 (1:2)

Branky: 30. Sobek, 71. Pešek - 22. Göth, 26. Valenta (vl.), 55. Novák.

Rozhodčí: Burza - Janovský, Škorpík. Diváků: 250.

Bedřichov: Šána - Mašek, Mareš, Paulík, Vaněk (80. Fuxa) - Lengal (70. Dvořáček), Göth, Štěpánek, Janák (85. Klofáč) - Tůma, Novák. 

Foto Marek Pojer

Štítky Sokol Bedřichov, 1. A třída, výhra, Bedřichov, Světlá nad Sázavou, Pavel Štěpánek, David Novák, TJ Sokol Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bedřichov stále válí. Vyhrál i ve Světlé nad Sázavou a nadále mu patří čelo 1.A třídy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.