Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První ztráta. V deseti hráčích vydřela Vysočina v Sokolově bod za remízu 2:2

Vysočina Jihlava v pátém kole druhé ligy zaznamenala svoji první ztrátu a přišlo i o průběžné prvenství v soutěži. Na hřišti Sokolova remizovala 2:2, ale úplně nespokojená vzhledem k průběhu zápasu asi být nemůže. Skoro celý zápas hrála o deseti a na konečnou remízu dosáhla vyrovnáním v 75. minutě.

Ráz utkání velmi ovlivnila situace v 5. minutě zápasu, kdy hostující Schumacher zatáhl pronikajícího Kosaka. Verdikt rozhodčího byl nemilosrdný - červená karta a penalta, kterou zahrával Glaser. S tou si však výborně poradil Vejmola v brance Jihlavy. Ta o sobě dala v ofenzívě vědět přímým kopem Urblíka, ten ale těsně minul. Největší šanci domácích spálil Kosak, který ve vyložené šanci pálil hodně nepovedeně.

Po hodině hry se na západě Čech začaly dít věci. V 57. minutě totiž šanci zahrávat pokutový kop dostali Jihlavané a Lukáš Vaculík s ní naložil tak, jak se sluší a patří - 0:1. Hned o tři minuty později však bylo vyrovnáno. Ve skrumáži se k míči dostal Stanislav Vávra a míč doslaova procpal do sítě. Ještě hůře bylo Vysočině o další minutu nato. Po povedené akci z malého vápna přesně pod břevno pálil Jan Kosak - 2:1. Jihlava ale nesložila zbraně. Nejprve sokolovského Belaně vystrašil nákop z půlící čáry, míč však ze sítě lovil až v 75. minutě, kdy Josef Urblík povedenou střelou na zadní tyč vyroval na 2:2. Po několika šancích domácích mohl osud zápasu zvrátit opět Urblík, ale ve velké šanci už brankáře překonat nedokázal.

FK Baník Sokolov - FC Vysočina Jihlava 2:2 (0:0)

Branky: 60. Vávra, 61. Kosak – 57. Vaculík (pen.), 74. Urblík.

Rozhodčí: Rejžek – Mokrusch, Kubec. Diváci: 720.

Sokolov: Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Jakub Dvořák II. – Kosak, Machek, Glaser (C), Štípek (57. Voleský), Vávra (75. Ruml) – A. Ševčík (57. Hlavatý). 

Vysočina Jihlava: Vejmola – Vaculík (C) (73. F. Novotný), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík, Zoubele (89. Machuča) – Klobása (82. Javůrek), Jiří Klíma. 

   

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, HC Baník Sokolov, HC Dukla Jihlava, Kosaka, Lukáš Vaculík, Stanislav Vávra, Česko, FK Baník Sokolov, Jan Kosak, Jiří Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ztráta. V deseti hráčích vydřela Vysočina v Sokolově bod za remízu 2:2 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.