Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poprvé doma! Vysočina v pátek přivítá Pardubice a chce potvrdit body z Brna

Fotbalisté FC Vysočina v neděli vstoupili do bojů v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tím nejlepším možným způsobem - nesmírně cenným vítězstvím na půdě druhého exligisty – Zbrojovky Brno. Tento tříbodový zisk nepochybně získá na váze, když jej FCV na svém stadiónu potvrdí vítězstvím proti dalšímu vážnému aspirantovi postupu – Pardubicím. Důležitý úvodní domácí duel je na programu tento pátek 27. července od 18 hodin.

Pardubice v odstartovaném druholigovém ročníku jednoznačně náleží mezi aspiranty na postupové příčky. Klub se netají ambicí v brzké době vstoupit do nejvyšší soutěže a uskutečnit plánovanou výstavbu nového stadiónu.

Možnosti týmu kouče Jaroslava Novotného naznačil loňský ročník, kdy Pardubice braly celkovou 3. příčku F:NL a po předlouhých letech se v českých fotbalových soutěžích umístily výše, než jejich tradiční východočeský rival – Hradec Králové. O kvalitě „perníkářů“ se v přípravných obdobích poměrně pravidelně přesvědčuje i Vysočina. Červnový zápas, který byl hraný na Bedřichově, skončil remízou 1:1. Vítěze nepoznaly ani dva předchozí přípravné duely.

Pátek nabídne nejen atraktivní duel dvou špičkových druholigových celků, ale též pikantní konfrontaci Východočechů v barvách Jihlavy proti Pardubicím. Výraznou pardubickou stopu kouče Martina Svědíka jistě není třeba připomínat, ovšem v Pardubicích s fotbalem začínali i trenér gólmanů Luboš Přibyl a dlouholetý klubový sekretář a vedoucí týmu Petr Šilhán.

V ročníku 2011/12 pak za Pardubice kopal II. ligu záložník Jan Javůrek. Zvýšenou motivaci v pátek nepochybně budou mít i odchovanci Hradce Králové – gólman Patrik Vízek, ředitel klubu Jan Staněk a asistent trenéra Michal Šmarda.

Právě toho jsme oslovili s žádostí o bližší informace o kádru Pardubic. Jaké jsou jeho poznatky o hře našeho nadcházejícího soupeře? „Pardubice už představují tradičního a dlouhodobého účastníka II. ligy. Osa mužstva, kterou tvoří gólman Knobloch, střední záložník Jeřábek, ofenzivní záložník Černý a hroťák Petráň, je delší dobu pohromadě a daří se ji vždy vhodně doplnit. Tým je velmi kvalitní z hlediska organizace hry, kompaktnosti v obranné fázi a do útoku disponuje velmi nebezpečnými hráči. Na mysli mám Petráně, Pavla Černého, Fouska či Jeřábka. Ti jsou slušně podpořeni krajními obránci.,“ upozorňuje na přednosti soupeře Michal Šmarda.

„Opravdu nás čeká silný a nepříjemný soupeř, který svoji kvalitu a ambice potvrdil i v úvodním duelu sezóny. Úvodní domácí utkání potřebujeme zvládnout za tři body a potvrdit tak vítězství ze Zbrojovky,“ uvedl asistent jihlavskéo trenéra, jenž závěrem dodal: „Věříme, že jsme nedělní výhrou v Brně, navíc v přímém televizním přenosu, zaujali naše fanoušky a že nás v důležitém úvodním domácím duelu v této sezóně přijdou povzbudit!“

Autoři | Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FK Pardubice, FC Zbrojovka Brno, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, FC Hradec Králové, Pavel Černý, Michal Šmarda, Jaroslav Novotný, Luboš Přibyl, Martin Svědík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé doma! Vysočina v pátek přivítá Pardubice a chce potvrdit body z Brna | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.