Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina doplňuje kádr na druhou ligu, na zkoušku přichází Kita a Šumský

Vysočina Jihlava zbrojí na druholigovou sezónu. Po odchodu několika opor se do letní přípravy týmu z Vysočiny logicky zapojily nové tváře. Nejnověji se jedná o Przemyslawa Kitu a Nicolase Šumského.

Čtyřiadvacetiletý polský útočník Przemyslaw Kita (nar. 19.10.1993), který naposledy nastupoval za druholigový klub Warta Poznan, v Jihlavě absolvuje zkoušku. Na svém kontě má 32 startů a 3 branky v Ekstraklase, nejvyšší polské soutěži.

Druhou novou tváří je čtyřiadvacetiletý kreativní středopolař Nicolas Šumský (nar. 13.11.1993). Bývalý mládežnický reprezentant prošel akademiemi Monaca, Cannes, River Plate a Argentinos Juniors. V roce 2011 se vrátil do Česka, když přijal nabídku Bohemians. Během dvou ročníků nastoupil do 13 prvoligových zápasů. V letech 2013-2016 vystřídal dresy řady klubů včetně italské Parmy nebo Banské Bystrice, kde nastoupil do 15 utkání slovenské ligy. V létě 2016 zakotvil v druholigovém Frýdku-Místku, v němž dosud odehrál 51 zápasů a devětkrát skóroval.

Shrnutí veškerých změn v kádru můžete očekávat před prvním kolem druhé ligy, která startuje o tomto víkendu, konkrétně Jihlava hraje v neděli v Brně.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, Nicolas Šumský, Przemysław Kita, Argentinos Juniors, Bohemians 1905, Parma FC, Česko, FC Zbrojovka Brno, Cannes, Banská Bystrica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina doplňuje kádr na druhou ligu, na zkoušku přichází Kita a Šumský | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.