Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brankářský talent Ondřej Mastný míří z Vysočiny do slavného Manchesteru United!

Ondřej Mastný, šestnáctiletý gólman staršího dorostu FC Vysočina, naplnil fotbalový sen milionů kluků ze všech koutů světa. Během uplynulé sezóny zaujal scouty, přesvědčil na testech a minimálně tři roky se bude fotbalově vzdělávat ve věhlasné akademii Manchesteru United.

„Jsem samozřejmě nadšený, je to splnění obrovského snu. Velké poděkování směřuje Fotbalové škole v Třebíči a Vysočině Jihlava, tyto fotbalové adresy mě vychovaly od prvních krůčků. Jsem na začátku cesty, vím, jak těžké to bude, ale moc se na následující měsíce a roky těším,“ řekl mladý reprezentant, který se bude chtít prosadit v týmu United do 18 let. 

Jeho cesta na proslavenou adresu byla přímočará. „Zástupci Manchesteru se mě ptali na možný brankářský talent v tomto věku a Ondra byl jasnou volbou. Následně ho viděli v několika utkáních a potom obdržel pozvánku na turnaj v Severním Irsku,“ popsal začátek nevšedního příběhu Luděk Mikloško, který má v zastupující agentuře Sport Invest na starosti právě mladé brankáře.

„V testu uspěl, navzdory tomu, že byl hozen takříkajíc do vody. Následovala pozvánka na další turnaj v Anglii, tam se na něj již přijeli podívat trenéři brankářů týmů do 18 a 23 let. A Ondra je okamžitě přesvědčil. V prestižním duelu s Leicesterem chytil penaltu, proti Chelsea zlikvidoval několik gólových šancí. Byl jistý, zdravě sebevědomý,“ doplnil svá slova legendární gólman, který se v Anglii těší velké úctě. 

„Ondra je bezesporu velký fotbalový talent, ale mnohem důležitější je jeho mentální nastavení. Je si vědom, že podpis profi smlouvy v brzkém věku představuje pouze malý krok k dalším cílům. Kluci přemýšlející jako Ondra jsou budoucností českého fotbalu. Ví, čeho chce dosáhnout a co je potřeba tomu obětovat. Je to samozřejmě obrovská zásluha jeho rodinného zázemí a já pevně věřím, že k formování jeho osobnosti přispěl i náš klub a jeho trenéři, stejně jako naši kolegové z FŠ Třebíč,“ říká Jan Staněk, ředitel FC Vysočina. 

Ondřej Mastný bude nyní bojovat o šanci v mládežnických týmech, s aklimatizací mu bude pomáhat také o dva roky starší Matěj Kovář, který vyrazil do Anglie ze Slovácka. „Oficiálně je sice Matěj v klubu déle, ale to je dáno především všemi administrativními povinnostmi v případě Ondry Mastného. Paradoxně ten mladší pomohl staršímu, protože v rámci skautingu Ondry se na naše doporučení zajeli podívat také na Matěje,“ řekl s úsměvem Mikloško, který na závěr dodal: „Výsledkem jsou dva mladí Češi v organizaci United. Nikde není garantováno, že se stanou gólmany pro Premier League, ale fotbalově i lidsky je pro ně tato zkušenost obrovskou šancí do budoucna.“

Doplňme, že Ondřej Mastný v dubnu převzal titul juniorského Sportovce Kraje Vysočina za rok 2018 a navíc letos získal i ocenění pro 3. nejlepšího sportovce do 15ti let v okresu Jihlava.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Ondřej Mastný, Manchester United FC, FC Vysočina Jihlava, fotbal, Matěj Kovář, Anglie, Luděk Mikloško, Třebíč, Chelsea FC, Premier League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankářský talent Ondřej Mastný míří z Vysočiny do slavného Manchesteru United! | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.