Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bedřichov přestřílel Světlou nad Sázavou a posunul se do horní poloviny tabulky 1.A třídy

Sokol Bedřichov nepřestává udivovat. Po bídném podzimu předvádí v jarní části fotbalové 1. A třídy skupiny A nadstandardní výkony a po šesté výhře ze sedmi zápasů se svěřenci trenéra Stanislava Muzikanta usadili na sedmé příčce soutěže. Naposledy to v úterý v dohrávce 14. kola odnesla Světlá nad Sázavou prohrou 3:4.

Druhý největší fotbalový klub v Jihlavě neprožil šťastnou podzimní část. S 11 body zůstal za očekáváním na 12. místě tabulky, tedy bezprostředně ohrožen sestupem do nižší soutěže. O to pozoruhodněji tak nyní vynikají výtečné výsledky v jarní části soutěže. Sérii tří výher proti Telči, Leštině a Mírovce narušila porážka s rezervou Chotěboře, ale další vítězné zápasy s béčkem Havlíčkova Brodu a Pacovem nechaly na tento neúspěch zapomenout.

S dobrou formou, avšak poměrně početnou marodkou vstupovali bedřichovští fotbalisté i do dohrávky 14. kola proti Světlé nad Sázavou. Týmu z horních pater tabulky vyšel lépe vstup do utkání, když po kombinaci na levé straně překonal Šánu křižnou střelou Pešek. Domácí ale odpověděli rychle, ve 13. minutě po Novákově přihrávce neobsadila obrana Neuwirtha, který trestal nekompromisně pod břevno – 1:1.

Střelecký hodům však nebyl ani zdaleka konec. Krátce nato se totiž po rohu prosadil hlavou Valenta a o sedm minut později zvýšil na 3:1 pro hosty skákavou střelou Rezek. V tu chvíli to s Bedřichovem nevypadalo dobře, ale nečekaně rychle se zmátořil.

Pojerovu nabídku ve 28. minutě líznul hlavou kanonýr Lacina, následně vyslal Göth do úniku Neuwirtha, který si obhodil brankáře a pohodlně skóroval – 3:3. Bláznivý první poločas uzavřel po další Novákově přihrávce Göth přízemní střelou k tyči. 

Jestliže první půlka připomínala palbu u Verdunu, po přestávce se obrany zpevnily. Oba celky sice měly několik zajímavých možností k úpravě průběžného stavu, avšak bez gólového efektu. Nejblíže k tomu měl domácí Lacina, jeho přímý kop však trefil pouze břevno. A když Bedřichov bez úhony přežil i závěrečný tlak hostů, mohl slavit velmi cennou výhru proti kvalitnímu soupeři a posun na sedmé místo tabulky.

„Pro nás mají tyto body cenu zlata. Jsme rádi, že jsme prodloužili úspěšnou jarní sérii a udělali radost nejen sami sobě, ale i našim fanouškům,“ neskrýval spokojenost kapitán Bedřichova Dalibor Mašek. „Dneska to bylo trochu bláznivé a neobešlo se to bez chyb v obraně, ale tým prokázal velkou vnitřní sílu, díky které mělo utkání šťastný konec. Moc nám svým výkonem pomohli i kluci z dorostu.“     

TJ Sokol Bedřichov - FK Bohemia Světlá nad Sázavou 4:3 (4:3)

Branky: 13. a 31. Neuwirth, 28. Lacina, 38. Göth - 7. Pešek, 20. Valenta, 27. Rezek.

Sestava domácích: Šána - Pojer, Mašek, Mareš, Vaněk - Novák, Štěpánek, Göth, Vorálek (75. Dvořáček) - Lacina, Neuwirth (90. Klofáč).

Štítky Bedřichov, soutěž, Světlá nad Sázavou, FC Vysočina Jihlava, TJ Sokol Bedřichov, Telč, Leština, Mírovka, Chotěboř, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bedřichov přestřílel Světlou nad Sázavou a posunul se do horní poloviny tabulky 1.A třídy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.