Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Důležitý krok k záchraně. Fotbalová Vysočina vyhrála v Liberci 3:1

V sobotu odpoledne udělala FC Vysočina Jihlava významný krok k záchraně v nejvyšší fotbalové soutěži. Ve 27. kole HET ligy dokázala otočit vývoj zápasu v Liberci, kde nakonec vyhrála poprvé v historii, a to výsledkem 3:1.

Liberec byl v prvním poločase aktivnější, ale hlavička Folprechta mířila nad a Coufalův nebezpečný centr jihlavským vápnem nakonec jen prolétl. Po dalším centru zakončoval Wiesner, míč nakonec zkrotil Rakovan. Přesto hostující defenzíva do konce pološasu neodolala. Ve 44. minutě nadzvedl rohový kop Karafiát k Matěji Pulkraba, který neměl problém - 1:0.

Vysočina po přestávce výrazně přidala. Štěpánkovu hlavičku a Fulnekovo zakončení Hladký ještě výborně vyrazil, na situaci z 58. minuty, kdy ho přehodil Pavle Dvořák, už ale účinně nezareagoval a bylo to 1:1. Na svoji stranu strhli hosté vedení v 72. minutě. Ikaunieks vystřelil, Hladký vyrazil pouze k Dvořákovi, který se nemýlil. Téměř poločas snů dokonal Davis Ikaunieks, který střílel v 80. minutě přesně k protější tyči - 1:3. 

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 1:3 (1:0)

 

Branky: 44. Pulkrab – 58. a 72. Dvořák, 80. D. Ikaunieks.

Rozhodčí: Houdek – Boček, Koval. Diváci: 3902.

FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Mikula, Karafiát, Kerbr – Wiesner, Breite (78. Bosančić), Folprecht, Pilař (78. Bartl) – Pulkrab, Potočný (65. Oscar). 

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), P. Buchta, Štěpánek, Schumacher – Mara – Fulnek (85. Keresteš), Urblík (78. Levin), Dvořák, Zoubele (73. Popović) – D. Ikaunieks. 

  

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, fotbal, Liberec, výhra, záchrana, FC Slovan Liberec, Pavel Dvořák, Matěj Pulkrab, Dāvis Ikaunieks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitý krok k záchraně. Fotbalová Vysočina vyhrála v Liberci 3:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.