Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava v sobotu nastoupí proti Bohemians. Zlomí prokletí vršovického Ďolíčku?

Fotbalisté FC Vysočina ještě nikdy v historii nezvítězili ve vršovickém Ďolíčku, přičemž se o to pokoušeli už sedmkrát. Prolomení kouzla či spíše prokletí stadiónu Bohemians Praha 1905 by právě nyní přišlo celkem vhod. Oba celky se v sobotu 21. dubna od 17:00 hodin střetnou v duelu, který má z jihlavského hlediska velkou důležitost.

To Bohemians jsou nyní oproti minulosti ve velké pohodě. Po 24 odehraných kolech HET ligy se usadili na 7. příčce tabulky se ziskem 34 bodů, tudíž do konce soutěže mohou hrát velice uvolněně. To ostatně názorně demonstrovali v posledním duelu v Ďolíčku, v němž 5:2 deklasovali ligového lídra z Plzně!

Zároveň potvrdili, že se jim na svém stadiónu velmi daří. V tabulce domácích utkání náleží mezi nejlepší, čemuž hodně přispěla 100% bilance ze čtyř dosavadních jarních zápasů ve Vršovicích. Tým trenéra Martina Haška postupně porazil Brno, Duklu Praha, Teplice a už zmíněnou Viktorii. Naopak na první jarní bodový import z venku zatím Klokani čekají. V posledním kole podlehli v Ostravě 2:0.

Kteří hráči náleží mezi opory současného kádru Klokanů? „Výhodou Bohemians je ustálená sestava, která doznává jen minimálním změn. Tvoří ji velmi kvalitní fotbalisté pro způsob hry, kterým se tým prezentuje. Motorem hry je zkušený středopolař Jindřišek, kolem nějž nastupují mladí, odolní a pracovití hráči, kteří jsou šikovní na míči,“ upozornil asistent trenéra Martina Svědíka.

Vysočina už čtyři zápasy čeká na tříbodový zisk a proti Bohemians už nevyhrála předlouhých 12 let. Kde vidíte klíč k úspěchu v nadcházejícím těžkém duelu? „Musíme podat stejně pracovitý výkon, jako domácí hráči. Věřím, že v sobotu budeme o gól lepším týmem. Těší nás, že do utkání můžeme počítat s Buchtou a Marou, jimž vypršel trest za červené karty, a že se do tréninkového procesu zapojili všichni fotbalisté, které trápila zranění,“ doplnil Šmarda.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Bohemians 1905, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, Ďolíček, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, FK Teplice, Martin Hašek, Martin Svědík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava v sobotu nastoupí proti Bohemians. Zlomí prokletí vršovického Ďolíčku? | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.