Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po domácí výhře nad Teplicemi opouští Vysočina Jihlava sestupové příčky

Start do jara jako víno! I ve třetím zápase po zimní pauze si fotbalisté Vysočiny Jihlava připisují plný bodový zisk. Po nečekaných výhrách nad Slavií a Plzní si v sobotu vyšlápli i na Teplice, které zejména díky skvělému úvodu porazili 3:1. Po neúplném 19. kole HET ligy opouští tým z Vysočiny sestupové pozice, na patnácté Slovácko má náskok tří bodů.

Domácí Jihlava měla fantastický vstup do utkání. Ve 3. minutě uvolnil Ikaunieks Jakuba Fulneka, který udělal kličku brankáři Divišovi a poslal míč do opuštěné branky. Za další čtyři minuty bylo na Vysočině ještě veseleji po hrubé chybě Teplic, kterou využil Zoubele ke kolmici na Davise Ikauniekse, který prostřelil hostujícího gólmana podruhé. Čtvrthodinu snů mohl lotyšský útočník korunovat proměněnou penaltou, tu ale nekopl dobře.

A tak Teplice z totožné situace snížili. Po faulu na Krále se k pokutovému kopu postavil Jakub Hora a bezpečně proměnil - 2:1. Přesto Jihlava odcházela do kabin s dvoubrankovým náskokem. Pas Levina z hloubi pole si bezvadně na střelu připravil Davis Ikaunieks a přesnou ránou na zadní tyč upravil na 3:1.

Po změně stran šancí výrazně ubylo, hra se odehrávala zejména ve středu pole. Domácí se neměli kam hnát a Tepličtí si proti zahuštěnému bloku nevěděly rady. Za největší příležitost druhé půle tak lze považovat nepřesnou Ikaunieksovu hlavičku. Zápas tedy nakonec poměrně poklidně dospěl do pro Jihlavu tříbodového závěru.

„Měli jsme výborný vstup do utkání z hlediska útočné fáze, protože s některými defenzivními prvky jsem nebyl moc spokojený. Bohužel jsme potom neproměnili penaltu, to nás poznamenalo a vyústilo to ve zbytečnou penaltu, kterou soupeř proměnil a korigoval výsledek,“ okomentoval první poločas trenér Jihlavy Martin Svědík. 

„Pořád jsme věřili, že nějakou branku ještě vstřelíme, protože jsme tam měli plno hezkých akcí a korunovali jsme to třetím gólem, který pro vývoj utkání byl nesmírně důležitý. Ve druhém poločase se už hra odehrávala jen mezi šestnáctkami a utkání jsme dohráli do vítězného konce,“ uzavřel spokojený lodivod domácích.

FC Vysočina Jihlava - FK Teplice 3:1 (3:1)

Branky: 3. Fulnek, 7. D. Ikaunieks, 43. D. Ikaunieks – 27. Hora (pen.)

Rozhodčí: Houdek – Paták, Podaný.

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, P. Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (85. Štěpánek), Zoubele (72. Holík) – Dvořák, D. Ikaunieks (90. Klíma). 

FK Teplice: Jakub Diviš – Jan Rezek (C), Král, Čmovš, Hyčka – Kučera, Soungole – Vošahlík (75. Díaz), Hora (84. Haljeta), Trubač (46. Červenka) – Vaněček. 

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Teplice, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, 1. FC Slovácko, Jakub Hora, Dāvis Ikaunieks, Jakub Diviš, Fulnek, Jan Rezek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po domácí výhře nad Teplicemi opouští Vysočina Jihlava sestupové příčky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.