Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina nastoupí v sobotu doma proti Teplicím. Naváže na vynikající start do jara?

Že Jihlava prožila těžký start do jara v zápasech proti Slavii a v Plzni? V sobotu 3. března od 15 hodin Vysočinu čeká v domácím prostředí možná ještě těžší duel. Tým kouče Martina Svědíka bude chtít potvrdit skvělý jarní vstup v utkání proti Teplicím. Netřeba snad dodávat, jak důležité záchranářské body budou ve hře!

Teplice se ziskem 23 bodů přezimovaly na výborné 6. příčce tabulky a pohodovým náskokem 12 bodů na sestupové příčky. Stačily však pouhá dvě jarní kola, v nichž tým exjihlavského trenéra Daniela Šmejkala prohrál v Jablonci a doma remizoval s Baníkem, a tento odstup je „pouze“ osmibodový.

Tepličtí, k jejichž klíčovým hráčům náleží exjihlavský střední záložník Tomáš Kučera, na Vysočinu pravděpodobně přijedou s opatrnou taktikou a touhou neztratit náskok na svého soupeře. Jistě budou chtít potvrdit, že se jim v Jihlavě daří, neboť na stadiónu v Jiráskově ulici v dosavadních šesti vzájemných zápasech prohráli pouze jednou – v dubnu 2016.

Vysočina tak na výhru či remízu proti Teplicím čeká už tři prvoligové zápasy. Kudy povede cesta k úspěchu proti severočeskému celku? „Potřebujeme navázat na týmový výkon, nasazení, zodpovědnost a fotbalovou kvalitu, kterou jsme předvedli v úvodních dvou jarních duelech. Teplice si jistě dobře zmapovaly naši hru a budou na nás připravené,“ přemýšlí o sobotním duelu asistent trenéra Michal Šmarda.

„My však musíme věřit ve své schopnosti, navíc hrajeme doma. V utkání půjdeme za úspěchem a věříme, že nás podpoří nejen fotbalové aspekty, které nás zdobily v úvodních utkáních, ale též domácí diváci,“ zdůraznil Šmarda.

Kde spatřujete silné stránky teplického týmu? „Tento mančaft je z velké části dlouho pohromadě. Jde o kvalitní fotbalisty, kteří jsou silní na míči a v kombinaci. V úvodních jarních zápasech ukázalo, že dobře pracuje a chce být úspěšné,“ upozornil asistent jihlavského trenéra Martina Svědíka.

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Teplice, Martin Svědík, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, jaro, Michal Šmarda, FK Baumit Jablonec, FC Baník Ostrava, Daniel Šmejkal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina nastoupí v sobotu doma proti Teplicím. Naváže na vynikající start do jara? | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.