Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fantastická jarní premiéra! Fotbalisté Vysočiny zvítězili nad pražskou Slavií 1:0

Záchrannou misi začali fotbalisté Vysočiny skvěle. V jarnim kole HET ligy si vyšlápli na úřadujícího mistra Slavii Praha a po výsledku 1:0 slaví nečekané tři body do tabulky. V ní se dostali na patnácté místo před Baník Ostrava.

Vstup do utkání měla Vysočina ideální. V 10. minutě převzal elegantně míč Zoubele, posunul ho Ikaunieksovi, který do vyložené šanci přihrál Dvořákovi. Ten vybíhajícího Koláře prostřelil mezi nohy a poslal domácí do vedení. Slavia potom vrhla svoje síly do útoku. Po ráně Zmrhala zastoupil Rakovana na čáře záložník Levin, poté ve velké šanci selhal kanonýr Škoda. Podobně si vedl Mingazov, také hlavou vedle. Poslední šanci prvního poločasu si připsal rovněž hostující Sýkora, jehož bomba se otřela o vnější tyč jihlavské branky.

Během přestávky zhoustlo sněžení a náročný terén komplikoval kombinaci obou týmů. Druhý poločas byl ve znamení tlaku Slavie, brankové příležitosti ale nepřicházely. Povedenou Hušbauerovu střelu vytěsnil Rakovan, poradil si i s pokusem Stocha. Poté, co pro Jihlavu šťastně dopadlo několik tečovaných střel a obranou odehraných centrů, mohli promrzlí domácí slavit velmi cennou výhru a posun v tabulce.

FC Vysočina Jihlava - SK Slavia PRaha 1:0 (1:0)

Gól: 10. Dvořák. 

Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Kříž. Diváci: 3789.

FC Vysočina: Rakovan – Vaculík (65. Holík), Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek (83. Klíma), Levin, Urblík, Zoubele (86. Štěpánek) – Dvořák, Ikaunieks. Náhradníci: Valeš – Nový, Popović.

Slavia: Kolář – Frydrych (73. Danny), Kúdela, Deli, Sýkora – Ngadeu – Mingazov (46. Stoch), Hušbauer (78. Necid), Bucha, Zmrhal – Škoda. Náhradníci: Kovář – Jugas, Tecl, Hromada.

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky FC Vysočina, fotbal, SK Slavia Praha, výhra, FC Vysočina Jihlava, FC Baník Ostrava, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantastická jarní premiéra! Fotbalisté Vysočiny zvítězili nad pražskou Slavií 1:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.