Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisty Jihlavy posílí německý talent Schumacher. Podepsal smlouvu na dva a půl roku

Fotbalisty Jihlavy posílí německý mládežnický reprezentant Till Schumacher z Borussie Dortmund. Dvacetiletý talentovaný obránce přesvědčil vedení Vysočiny v zimní přípravě a v novém působišti podepsal smlouvu na dva a půl roku.

„Jsem rád, že se podařilo na české poměry velmi neobvyklý a svým způsobem unikátní přestup přes složitá jednání dotáhnout,“ uvedl na klubovém webu ředitel klubu Jan Staněk. „Jde o velice talentovaného a nadějného hráče, který nás přes svůj mladý věk už v prvním přípravném utkání přesvědčil, že může hned naskočit do základní sestavy,“ dodal.

Schumacher se na českou ligu těší. „Vnímám to jako šanci nastupovat v kvalitní soutěži a učinit další posun ve fotbalové kariéře. Udělám vše, abych týmu pomohl. Rozhodně nechci sestoupit a takové odhodlání vnímám i u nových spoluhráčů,“ řekl rodák z Essenu. V tamním klubu Rot-Weiss prošel mládežnickými týmy a poté na počátku roku 2014 přestoupil do Dortmundu.

V Borussii jako kapitán oslavil německé tituly v kategoriích do 17 a 19 let a připsal si také sedm startů za reprezentační osmnáctku a dvacítku. Od léta 2016 nastupoval za záložní tým Borussie ve čtvrté nejvyšší soutěži. V aktuální sezoně dokonce figuroval na dvaatřicetičlenné soupisce BVB pro Ligu mistrů. V zimě přijal nabídku na testy v druholigových Pardubicích, kde zaujal a vysloužil si pozvání na zkoušku také do Jihlavy.

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina, fotbal, posila, Till Schumacher, FC Vysočina Jihlava, Borussia Dortmund, fotbalista, Ivan Bohdan Staněk, Liga mistrů UEFA, FK Pardubice, Essen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Jihlavy posílí německý talent Schumacher. Podepsal smlouvu na dva a půl roku | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.