Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První zimní posila. Do branky fotbalové Vysočiny přichází Roman Valeš

FC Vysočina avizuje první posilu pro jarní boje v HET lize. Je jí sedmadvacetiletý gólman Roman Valeš (nar. 6. března 1990), jenž přichází na půlroční hostování z Jablonce. Brankář se zkušenostmi z 54 prvoligových duelů Jihlavu posílí s cílem poprat se o pozici jedničky s Matejem Rakovanem.

„Roman je zkušeným a nepochybně kvalitním gólmanem a já pevně věřím, že v něm získáme rovnocennou náhradu za odcházejícího Honzu Hanuše. Jsem přesvědčen, že jej k tomu předurčují takřka shodné fyzické parametry, velká motivace prosadit se a stejné fotbalové kořeny. Oba totiž s chytáním začali Novém Bydžově, odkud odešli do mládežnických týmů Slavie Praha a později absolvovali hostování v Hlučíně,“ okomentoval Valešův příchod Jan Staněk, ředitel FC Vysočina.

Roman Valeš, na rozdíl od o dva roky staršího Jana Hanuše, zápasovou šanci v prvním týmu Slavie Praha nikdy nedostal. V ročníku 2009/10 absolvoval druholigová hostování v Čáslavi a poté v Hlučíně, kde si celkem připsal 14 startů. Po návratu do Edenu si jej vyhlédl Jablonec, kam přestoupil v lednu 2011. V březnu 2011 se na Slovácku dočkal prvoligového debutu a během jara 2011 zvládl hned 10 duelů v nejvyšší soutěži. V další sezóně jej ale do branky nepustila velezkušená jablonecká legenda Michal Špit.

V ročníku 2012/13 si vedl výrazně lépe, když si připsal 18 startů a s Jabloncem vyhrál národní pohár. Pozici jablonecké jedničky držel i v dalším ročníku, než přišlo v dubnu 2014 k vážnému zranění kolene. Přetržený zkřížený vaz mu vystavil stopku takřka na dva roky. Do prvoligové branky se vrátil až na jaře 2016. V ročníku 2016/17 se v konkurenci Vlastimila Hrubého dostal do hry osmkrát a letos na podzim strážil jabloneckou branku čtyřikrát. Od 3. ledna se zapojí do zimní přípravy prvoligového FC Vysočina.

Autoři | Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Roman Valeš, FC Vysočina Jihlava, FK Baumit Jablonec, HC Dukla Jihlava, Matej Rakovan, HC Slavia Praha, fotbal, Hlučín, Ivan Bohdan Staněk, Jan Hanuš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První zimní posila. Do branky fotbalové Vysočiny přichází Roman Valeš | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.