Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zimní příprava fotbalistů začne 3. ledna. Už bez brankáře Hanuše, který přestupuje do Jablonce

Prvoligový tým Vysočina Jihlava se po vánoční dovolené znovu sejde ve středu 3. ledna 2018 na prahu zimní přípravy. Ta nabídne množství tréninků, zápasů i soustředění na tureckém pobřeží. U toho všeho bude chybět brankářská opora Jan Hanuš, který po podzimní části soutěže odchází do Jablonce.

Fotbalisté se budou převážně připravovat v domácím prostředí, kde mohou využít kvalitních tréninkových podmínek, dobře připravených terénů, umělé trávy v areálu Na Stoupách, posilovny na stadiónu a zázemí Hotelu Gustav Mahler.

V pátek 5. ledna absolvují nezbytné funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Tým se po roční odmlce znovu zapojí do zápasů v rámci Tipsport ligy, přičemž v xaverovské skupině narazí na Jablonec, Liberec a Hradec Králové. Do tohoto bloku zápasů se vměstná i přípravné utkání na jihlavské půdě proti Českým Budějovicím.

Ještě před odjezdem na herní soustředění v Turecku tým odehraje závěrečné zápasy zimní ligy a dosud nespecifikovaný přípravný duel. Na tureckou riviéru Vysočinu odletí 31. ledna a návrat plánuje 7. února. Prověří ji zde dva soupeři, přičemž zatím je potvrzeno utkání proti účastníkovi ruské Superligy – Dynamu Moskva. Generálku na HET ligu v sobotu 10. února obstará konfrontace proti druholigové Vlašimi.

Souhrn programu zimní přípravy:

10.1. – Tipsport: Hradec Králové - FC Vysočina
13.1. – Tipsport: Jablonec - FC Vysočina
17.1. – příprava: FC Vysočina - Č. Budějovice
20.1. – Tipsport: Liberec - FC Vysočina
24.1. – Tipsport: ??? - FC Vysočina
27.1. – příprava nebo Tipsport: ??? - FC Vysočina
31.1. - 7.2. – soustředění v Turecku
2.2. – příprava v Turecku: Dynamo Moskva - FC Vysočina
5.2. – příprava v Turecku: ??? - FC Vysočina
10.2. – generálka na ligu: Vlašim - FC Vysočina

Gólmanská opora opouští kádr Jihlavy

Devětadvacetiletý brankář Jan Hanuš po pěti a půl letech vysvléká dres FC Vysočina a míří za další kariérní výzvou do ambiciózního Jablonce. Hanušova jihlavská bilance se tak zastavila na 103 odchytaných prvoligových zápasech, přičemž v posledních třech a půl letech byl nezpochybnitelnou jedničkou v brance Jihlavy.

„Honzovi jsme nabídli prodloužení smlouvy s podmínkami, které jsou pro FCV nadstandardní. Byla to povinnost pro takovou osobnost, kterou Honza je. Věděli jsme ale, že těžko budeme konkurovat bohatším týmům a týmům, které mohou nabídnout boj o poháry,“ vysvětluje Jan Staněk, ředitel FC Vysočina. „Honza si vybral Jablonec a já mu přeji, aby se s ním do Evropy podíval. Přestup by měl být dotažen v lednu a jeho součástí by měl být příchod kvalitativně stejného brankáře.“

„Do Jihlavy jsem přišel v létě 2012 s cílem prosadit se do prvoligové branky, postupně začít pravidelně chytat, soustředit se na své výkony a z Vysočiny se odrazit k přestupu do dalšího klubu, vstříc mých fotbalovým ambicím. Hodně mi pomohla škola po boku velezkušeného Jardy Blažka,“ přiznává Jan Hanuš, oblíbenec jihlavského publika. 

„Vždy jsem se snažil odvádět nejlepší výkony a pomáhat Jihlavě, abychom na tom byli v tabulce co nejlépe a hráli co nejlepší fotbal. Když se ohlédnu zpět, tak musím říci, že ty roky nebyly špatné, dokázali jsme hrát dobrý fotbal, porazili jsme Spartu, Slavii i Plzeň a vždy jsme pro tento region dokázali udržet nejvyšší soutěž,“ shrnuje Hanuš svoje angažmá. 

„Jihlavu budu mít pořád v srdci a budu jí přát jen to nejlepší. Posunul jsem se tady jak fotbalově, tak i lidsky, což je pro mne nejdůležitější. Chtěl bych za to moc poděkovat vedení FC Vysočina i pracovníkům tohoto menšího rodinného klubu. Se všemi jsem vždy dobře vycházel a vážím si jich za to, co pro klub dělají. Zapomenout rozhodně nemohu ani na slova díků k jihlavským fanouškům. Dlouhodobě mne výrazně podporovali,“ oceňuje Jan Hanuš.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Baumit Jablonec, Jan Hanuš, Tipsport, Turecko, fotbal, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, FC Hradec Králové, FK Dynamo Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní příprava fotbalistů začne 3. ledna. Už bez brankáře Hanuše, který přestupuje do Jablonce | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.