Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podzimní rozlučka s příchutí bitvy o záchranu. V pátek nastoupí Vysočina proti Brnu

V pátek 24. listopadu od 18 hodin vypukne na jihlavském stadiónu velmi důležitá fotbalová bitva. Střetnou se dva moravští rivalové, které sužují záchranářské starosti a které před zimním spánkem nutně potřebují navýšit svůj bodový zisk. Souboj FC Vysočina a Zbrojovky navíc umocňuje přítomnost dvojnásobného exjihlavského kouče Romana Pivarníka na brněnské lavičce.

A není to pouze Roman Pivarník, kdo bude mít v pátek zvýšenou motivaci. Dres nadcházejícího soupeře totiž na jihlavské straně delší dobu oblékali Miroslav Keresteš, Michael Rabušic, Lukáš Zoubele a v mládežnické kategorii i Jakub Fulnek. Opomenout nelze ani trenéra gólmanů Luboše Přibyla, jenž dlouhé roky hájil branku Boby Brno.

Vždy velice ošidná historická statistika hovoří výrazně ve prospěch FC Vysočina. Zatímco z hlediska utkání hraných v Brně je vzájemná bilance skoro vyrovnaná, tak jihlavský stadión je pro hráče Zbrojovky dosud zakletý. Z šesti posledních zápasů zde vždy prohráli. Bodovat dokázali pouze v jediném utkání, v němž byl FC Vysočina uveden jako domácí celek. Hrál se 18. února 2006, skončil bez branek, ovšem uskutečnil se na pražském Strahově. Zbrojovce se v Jihlavě nedaří ani střelecky, neboť zde dokázala skórovat pouze jedinkrát.

V jakém psychickém rozpoložení se Vysočina před utkáním nachází? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Zacha: „V pátek je ve hře opravdu hodně. Oba celky budou hrát jako o život. Ze strany našich hráčů vnímám velké odhodlání a touhu důležitou výhru vybojovat. Náš tým si věří a v nadcházejícím utkání rozhodně nechce nic podcenit.“

Brno před pěti koly vyměnilo kouče, když Habance nahradil Pivarník. Od té doby získalo sedm domácích bodů za výhry nad Slováckem a Teplicemi a remízu s Duklou Praha. Změnil se za krátké působení trenéra Pivarníka brněnský herní projev? „Brno se pod jeho vedením prezentuje větším důrazem na defenzívu a organizaci hry, hraje poctivě, koncentrovaně a zarputile. Do Jihlavy určitě přijede povzbuzenou velmi cenným vítězstvím nad Teplicemi, které vybojovali v početním oslabení,“ upozornil Zach.

S jakými fotbalisty v pátek nemůžete počítat? Nový a Krejčí již budou k dispozici, tudíž řešíte příjemné otazníky nad optimálním složením sestavy, že? „Naplno už trénují Štěpánek a Marcin. Zraněný je Rabušic a individuální tréninkový program mají Mišůn, Soukup, Rosa a Nerad. Nad optimálním složením přemýšlíme, neboť se nabízí více variant,“ sdělil asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Autoři | Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Roman Pivarník, Michael Rabušic, FK Teplice, Michal Zach, Miroslav Keresteš, Lukáš Zoubele, Jakub Fulnek, Luboš Přibyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzimní rozlučka s příchutí bitvy o záchranu. V pátek nastoupí Vysočina proti Brnu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.