Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalová Jihlava v důležitém záchranářském souboji neuspěla. S Karvinou prohrála 2:4

Odveta za podzimní jasnou porážku 3:0 v Karviné dnes jihlavským fotbalistům nevyšla. Po brankách Budínského, Eismanna, Panáka a Janečky bere Karviná tři body, a Jihlava se tak neodpoutala ode dna prvoligové tabulky. V souběžně hraném utkání našich sousedů v tabulce Příbram – Hradec Králové vyhrála Příbram 1:0. Čtrnáctý Hradec tedy pořád zůstává před Jihlavou o jediný bod.

Fotbalisté Karviné vyhráli ve 20. kole první ligy v Jihlavě 4:2 a na jaře ještě neprohráli. O výhře hostů rozhodli Lukáš Budínský, Pavel Eismann, Filip Panák a Marek Janečka, za domácí se trefili Petr Hronek s Pavlem Dvořákem. Slezanům tak patří šesté místo v tabulce, Vysočina naopak nedokázala využít zaváhání konkurenta v boji o záchranu Hradce Králové a je stále předposlední.

Karviná měla od začátku navrch a už v páté minutě ji mohl poslat do vedení Panák, ale jeho střelu gólman Hanuš vyrazil a dorážka Wágnera skončila nad brankou. Jihlava zahrozila o chvíli později, ale Hronek proti Laštůvkovi neuspěl, zatímco Rabušic mířil jen do tyče.

Poprvé se skóre měnilo po chybě stopera Krejčího, kterou potrestal hostující Budínský. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 36. minutě Eismann a odstartoval hektickou desetiminutovky, během které padly celkem čtyři góly.  Vzápětí totiž snížil Hronek, ale třetí gól Karviné přidal Panák. Poslední slovo v úvodní půli patřilo domácím na 2:3 upravil Dvořák.

„Dneska jsme hráli velmi špatně v defenzivní činnosti. Dostat tři góly v prvních 45 minutách je špatně a soupeře jsme tím posadili na koně,“ řekl trenér Jihlavy Michal Bílek. „Naši hru uklidnila první branka. Přidali jsme další gól a pak to nabralo podobný průběh jako v Hradci. Nechali jsme udělat Jihlavu tlak, který korunovala gólem. Na druhou půli jsme si to více připravili v hlavách,“ přidal karvinský kouč Jozef Weber.

První vážnější šanci druhého poločasu měli domácí, ale mohl srovnat střídající Zoubele, ale Laštůvka si s jeho hlavičkou poradil. V 68. minutě tak přišlo definitivní rozhodnutí, když si míč ve vzduch našel Janečka.  Karviná tak prodloužila ligovou neporazitelnost na šest kol.

Jihlava nevyužila zaváhání Hradce, který prohrál 0:1 na půdě poslední Příbrami. Od ní dělí patnáctou Vysočinu čtyři body, zatímco na východočeský celek, jemuž patří poslední místo zajišťující udržení ztrácí Jihlava jediný bod. Karviná je šestá. „Vydechli jsme si. Pro nás jsou tyto tři body neskutečně důležité v boji o záchranu. Jsme nováček, pořád se učíme. Čím více těch bodů bude, tím více budeme klidnější,“ uvedl kavinský Weber.

FC Vysočina Jihlava - MFK Karviná 2:4 (2:3)

Góly: 37. Hronek, 45+2. Dvořák (Štěpánek) – 14. Budínský (Wágner), 36. Eismann (Janečka), 39. Panák (Budínský), 68. Janečka (Budínský)

Rozhodčí: Franěk – Myška, Arnošt

Diváci: 2501

Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Mišůn, Vaculík (C) – D. Ikaunieks, Hronek (73. Popović), Štěpánek, Batioja (46. Zoubele) – Dvořák, Rabušic. 
Náhradníci: Rakovan – Rychetník, F. Novotný, Popović, Záviška, Zoubele, Fulnek.

Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (C) – Janečka, Šisler – Kalabiška (72. Puchel), Panák (90+1. Jovanović), Budínský – Wágner (84. Weber). 
Náhradníci: Pindroch – Holík, Jovanović, Puchel, Weber, Duda, Jurčo. 

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky FC Vysočina Jihlava, MFK Karviná, FC Hradec Králové, Lukáš Budínský, 1. FK Příbram, Marek Janečka, Filip Panák, Petr Hronek, Pavel Eismann, Pavel Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Jihlava v důležitém záchranářském souboji neuspěla. S Karvinou prohrála 2:4 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.