Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Boj o play-off se dramatizuje. Gladiátoři po prodloužení podlehli brněnským Sígrs

Sígrům se povedla dokonalá odplata. Jestliž v úvodním kole Paddock ligy vyhráli Gladiátoři v Brně o jediný bod, v neděli se stejná věc povedla v opačném gardu. Brno Sígrs vyhráli v Jihlavě 28:27 po prodloužení a situace ohledně postupu do play-off se pořádně zamotává. Ve skupině Východ sice stále vedou Gladiátoři, ale Ostrava má stejnou bilanci a dnešní soupeř má jen o jednu porážku navíc.

Gladiátoři vstoupili do zápasu slušně a po pěti minutách se mohli radovat z prvního touchdownu, krátký pas Reggieho Langforda si v end zóně našel Petr Čermák. Do konce první čtvrtiny viděli diváci ještě dvě bodové akce. Sígrs vyrovnali akcí po ose Wesley Geisler – Tyrone Clarke, ale následně Langfrod doběhl pro vedení 14:7.

A bylo ještě lépe. Rychlonohý Langford zaznamenal svůj druhý, tentokrát mnohem delší běhový touchdown. Brňané se ale dále drželi na dostřel, krátkým runem se prosadil i Ondřej Ambrož. Ale závěr opět patřil Gladiátorům, vedení domácích zvýraznil Josh Purdie – 27:13.

Jestliže ofenzíva Vysočiny fungovala v prvním poločase slušně, rozhodně se to nedá říci o druhé polovině zápasu. Sígrs zpevnili obranu a ve třetí a čtvrté čtvrtině si připsali po jednom touchdownu. Nejprve zachytil Igor Mašlanka přihrávku od Geislera, ve druhém případě proběhl obranou Clark, který tak zápas dostal do prodloužení – 27:27.

V něm se lépe dařilo hostům, kteří na bodou akci dokázali navázat dvoubodovou konverzí, což se na druhé straně Gladiátorům nepovedlo. Cenného vítězství tak dosáhli Sígrs, který budou ještě notně dorážet na příčky zajišťující play-off Paddock ligy.

Vysočina Gladiators – Brno Sígrs 27:28 (14:7, 13:6, 0:6, 0:8, 0:1)

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, playoff, Brno, Ostrava, Petr Čermák, Kraj Vysočina

Boj o play-off se dramatizuje. Gladiátoři po prodloužení podlehli brněnským Sígrs | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.