Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Příští sobotu se koná Axis Noční desítka, závod potemnělou Jihlavou. Vysoutěžte si volný start

Předposlední březnový víkend bude už popáté patřit unikátnímu běžeckému závodu Axis Noční desítka. Běh potemnělými prostory v lokalitě Český mlýn, který se letos koná v sobotu 23. března, pravidelně láká mnoho sportovních nadšenců.

I tentokrát organizátoři tuto sportovní akci rozdělili do mnoha kategorií. Hlavní tratě na 10 a 5 kilometrů startují ve 20:00, respektive 20:05 a 20:10 hodin, ale nezapomnělo se ani na nejmenší. Děti od 3 do 7 let se na start dvousetmetrové tratě postaví v 18:30 (chlapci) a 18:32 (děvčata), pro kategorii 8 až 11 let je připraven jednokilometrový okruh v 18:35 a 18:40 a věková kategorie 12 až 14 let od 18:50 absolvuje 2 kilometry. Více na nocni10.cz.

Okruhová trasa pro hlavní desetikilometrový závod se nachází okolo řeky Jihlavy. Běží se po cyklostezce od lávky za Kauflandem směrem ke Starce okolo Vodního ráje. U Starky se přeběhne lávka a běží se po druhé straně řeky směrem k Českému mlýnu, kde je skate park a workoutové hřiště. Zde se opět přeběhne lávka za Kauflandem a pokračuje se do druhého a třetího okruhu, kde po třetím okruhu závodník odbočí do 100 m dlouhé cílové rovinky.

Online registrace jsou spuštěny do 15. března (250,- Kč) zde, možnost zúčastnit se závodu budou mít však i ti, kteří dorazí až v den startu přímo na místo (300,- Kč). Zúčastnit se mohou i štafety, startovné je 600,- Kč při online registraci a 700,- Kč na místě. Mladí závodníci od 3 do 14 let poběží zdarma.

Každý účastník kromě dobrého pocitu obdrží i originální účastnickou medaili. Součástí startovního balíčku startovní číslo s logem závodu a čip pro přesné změření cílového času závodníka. 

Ze startovného bude podpořen jeden charitativní projekt, který vyberete sami hlasováním na facebookové stránce události závodu.

Atraktivní běh noční Jihlavou startuje, jak již bylo zmíněno, na lávce za Kauflandem a trať vede rovinatým terénem okolo řeky Jihlavy v prostorách Českého mlýna. Ta není plně osazena pouličním osvětlením, proto pořadatelé závodníkům doporučují čelovky.

Pokud byste se rádi zúčastnili tohoto nevšedního sportovního zážitku a nejste zatím registrovaní, máte nyní možnost to vyřešit. Stačí se zapojit do soutěže s Jihlavskou Drbnou, která poběží do soboty 16. března do 20:00. Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, z nichž každý získávává volný start v závodě.

Soutěž o startovné na Noční desítku

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Foto Axis Noční desítka

Štítky Axis Noční desítka, běh, Jihlava, mlýn, lávka, Kaufland, soutěž

SOUTĚŽ: Příští sobotu se koná Axis Noční desítka, závod potemnělou Jihlavou. Vysoutěžte si volný start | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.