Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vysočina podpořila stavbu zázemí pro softbalové mistrovství. Bude se konat v polovině června

Havlíčkobrodská Tělovýchovná jednota Jiskra získá od Kraje Vysočina 2,4 milionu korun na stavbu zázemí pro letošní světové mistrovství v softbalu. Dotaci schválilo krajské zastupitelstvo. Vyčlenilo ji z přebytku loňského hospodaření kraje. Podle náměstka hejtmana Martina Kukly (ANO) může kraj z přebytku rozdělit až 500 milionů korun.

„Odečtu-li závazky, máme 700 milionů korun, z nich je 200 milionů na termínovaných vkladech a 500 milionů máme na rozdělení," řekl Kukla už dřív k výsledku hospodaření kraje za loňský rok. Prioritou podle něho bude podpora zdravotnictví, dopravy a posílení fondu strategických rezerv, ze kterých je možné dopředu financovat evropské projekty.

Havlíčkův Brod bude 13. až 23. června 2019 hostit Mistrovství světa v softballu mužů společně s Prahou. Bude to poprvé, kdy bude světový šampionát na evropském kontinentu. Na mistrovství světa se kvalifikuje 16 týmů, Češi na nich podle České softbalové asociace hrají pravidelně od roku 1992.

Havlíčkobrodská sportovní organizace získala peníze na výstavbu budovy pro zázemí organizačního výboru, tiskového střediska, technickou komisi a rozhodčí. Toto zázemí nyní v areálu Plovárenská chybí a výstavbou nové budovy organizátoři splní požadavek Světové softbalové federace, vyplývá z informací kraje. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky softbal, mistrovství, podpora, hospodaření, Kraj Vysočina, Martin Kukla, ANO 2011, mistrovství světa, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Praha, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina podpořila stavbu zázemí pro softbalové mistrovství. Bude se konat v polovině června | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.