Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtvrtým dnem skončila Zimní olympiáda dětí a mládeže, Kraj Vysočina byl opět úspěšný

Sportovci z Vysočiny poslední den rozšířili svou sbírku úspěchů. Štafeta biatlonistů z Vysočiny svůj závod vyhrála, dívky si doběhly pro stříbro. Mladší žákyně Sára Strnadová byla nejlepší ve snowboardingové disciplíně snowboardcross. Stříbrnou medaili si pak na krk pověsila rychlobruslařka Nikol Nepokojová. Filip Vošmera si ve skicrossu vyjel bronz. Pro třetí místo si dojela i rychlobruslařská chlapecká štafeta.

Kraj Vysočina si dnes v celkovém pořadí již nepolepšil a nakonec skončil desátý, když získal 140 bodů. Celkově získal náš kraj 15 cenných kovů (4 zlata, 4 stříbra a 7 bronzů). Šok z posledního dne zažil ještě včera vedoucí Liberecký kraj, který se propadl až na šesté místo (a to i přesto, že jeho medailová bilance 12 zlatých, 12 stříbrných a 13 bronzových je nedostižná). Hodnotila se totiž umístění v soutěžích až do 14. místa. Olympiádu dětí a mládeže tak vyhrál Moravskoslezský kraj (213 bodů - pro porovnání 7 zlatých, 7 stříbrných, 9 bronzových), druhé skončilo hlavní město Praha (205) a třetí Královéhradecký kraj (168 bodů).

Hokejisté z Vysočiny, kteří suverénně prošli základní skupinou, narazili dnes ráno v semifinále na celek hlavního města Prahy. Naši hráči roli favoritů nepotvrdli, poprvé vyšli gólově naprázdno a s pozdějším vítězem turnaje prohráli 3:0. V souboji o třetí místo na naše hráče čekala odveta úplně prvního utkání turnaje - souboj s Moravskoslezským krajem (ve skupině jsme vyhráli 2:0). V utkání plném šancí na obou stranách nakonec byli šťastnější Severomoravané. Celek z Vysočiny tak neobhájil zlaté medaile z předchozí zimní olympiády a nakonec skončil čtvrtý.

Svůj jediný závod - skicross absolvovali dnes akrobatičtí lyžaři. Filip Vošmera bral bronz, Kateřina Neumanová dojela šestá, Ondřej Fischer desátý a Zuzana Rašovská třináctá.

Snowboardisty čekal snowboardcross. Po včerejším bronzu dnes Sára Strnadová svůj závod vyhrála. Stanislav Nováček skončil sedmý, Petr Mladý desátý a Karolína Jelínková dvanáctá.

Běžci na lyžích zakončili olympiádu tradičně štafetami, konkrétně štafetou 3x2 km klasicky. Chlapci z Vysočiny doběhli desátí, dívky až dvanácté.

Rychlobruslaři měli jako jediní na programu dvě disciplíny, a to závod na tři kola (333 m) a závěrečnou štafetu na 16 kol. Podle očekávání Vysočině zacinkalo. V závodě na 333 metrů slavila stříbro Nikol Nepokojová. Adéla Škrdlová dojela čtvrtá, Jiří Hromádka pátý, Barbora Machalová šestá a Matouš Menšík čtrnáctý. Ve štafetě si chlapci po individuálních neúspěších spravili chuť a vyjeli poněkud překvapivé třetí místo. Dívky dojely těsně čtvrté.

Také v biatlonu se končilo štafetami, konkrétně štafetami 3x3 km volně. A končilo se pro náš kraj hodně příjemně. Chlapci z Vysočiny zastříleli báječně, a především díky jedinému dobíjení si dojeli pro zlato. Dívkám se střelecky tolik nedařilo a dokonce musely na jeden trestný okruh, přesto si dojely pro stříbro.

Sedmé a poslední kolo odehráli i šachisté. Jun Rudolf skončil čtvrtý (4,5 bodu), Šárka Volaninová šestá (4 body), Jiří Sedlák desátý (3 body) a Tomáš Vokoun čtrnáctý (2 body). V soutěži družstev pak naši šachisté obsadili devátou pozici.

Foto odm.olympic.cz

Štítky Kraj Vysočina, stříbrná medaile, Zimní olympijské hry, bronzová medaile, Sára Strnadová, zlatá medaile, Praha, olympijské hry, Moravskoslezský kraj, Olympiáda dětí a mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtým dnem skončila Zimní olympiáda dětí a mládeže, Kraj Vysočina byl opět úspěšný | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.