Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Biatlonový Pohár IBU v Novém Městě nakonec bude. Organizátoři věří ve slibované ochlazení

Nedávno jsme vás informovali o tom, že nad zorganizováním biatlonového Poháru IBU visí velký otazník, a to kvůli současnému teplému počasí. Organizátoři v Novém Městě na Moravě však nakonec vsadili na předpověď počasí, která slibuje po Novém roce ochlazení, a ve dnech 9. a 10. ledna biatlonové závody nakonec uspořádají.

Udělali jsme v přípravě maximum. Sněhová děla jsme ale mohli použít pouze několik málo dnů na konci listopadu. Abychom mohli závod uspořádat alespoň ve zkrácené verzi, tak bychom potřebovali na výrobu technického sněhu čtyři dny, kdy by se teplota pohybovala pod minus čtyřmi stupni Celsia,“ vysvětlil v pátek 25. prosince ředitel novoměstského závodu Vlastimil Jakeš (více zde).

Své rozhodnutí dnes organizátoři Poháru IBU oznámili Mezinárodní biatlonové unii. „Rozhodli jsme se jít do rizika. Mrznout by mělo na základě dlouhodobé předpovědi počasí už od 30. prosince,“ uvedl prezident České biatlonové unie a předseda organizačního výboru v Novém Městě Jiří Hamza.

Meteorologové předpovídají, že by už na začátku ledna měly teploty na Novoměstsku klesnout až k minus deseti stupňům Celsia, což umožní výrobu technického sněhu.

Biatlonový závod chceme uspořádat i vzhledem k naší kandidatuře na pořádání mistrovství světa. Potřebujeme si také připravit tratě pro závod Světového poháru v běhu na lyžích, který se uskuteční ve Vysočina aréně 23. a 24. ledna. Chceme využít nově vybudovaný zásobník sněhu,“ vysvětlil Hamza.

Osmidílný Pohár IBU má v Novém Městě svou čtvrtou zastávku. V sobotu 9. ledna je na programu od 10 hodin závod žen na 15 kilometrů a od 13.30 závod mužů na dvacet kilometrů. V neděli 10. ledna začne od 10 hodin sprint žen na 7,5 km a ve 13 hodin začne sprint mužů na 10 kilometrů.

Dobrou zprávou pro diváky je informace, že po oba dny nemusí platit vstupné.

Foto www.commons.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Nové Město na Moravě, Mezinárodní biatlonová unie, IBU Cup, Jiří Hamza, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Světový pohár v běhu na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonový Pohár IBU v Novém Městě nakonec bude. Organizátoři věří ve slibované ochlazení | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.