Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí hokejisté z Vysočiny jsou olympijští vítězové! Vysočina nasbírala třicet medailí, nejvíc v historii

Poslední den Zimní olympiády dětí a mládeže přinesl Vysočině asi nejprestižnější vítězství - to hokejové. Ale celý průběh byl pro Kraj Vysočina nadmíru úspěšný, mladí sportovci pro něj vybojovali celkem třicet medailí, což je nejvíc v historii, a celkově skončili třetí v bodování všech krajů.

Je to zatím historicky nejlepší výsledek Vysočiny od roku 2003, kdy se olympiáda dětí a mládeže koná. Všichni sportovci využili příležitost dát o sobě vědět, je to skvělý výsledek, za který děkuji nejen sportovcům a sportovkyním, ale i jejich trenérům, obrovské dík patří i rodičům. Jsem hrdý na majitele každé z 11 zlatých, 7 stříbrných a 12 bronzových medailí, které letos patří Vysočině,“ vzkazuje všem sportovcům, kteří nyní slaví v pořádajícím Pardubickém kraji, hejtman Vysočiny Jiří Běhounek.

Zatímco si dnes do cíle dojížděla pro zlato s obrovským nasazením vysočinská biatlonová štafeta chlapců a Nikol Nepokojová přidala do své rychlobruslařské sbírky už třetí olympijské zlato, pro zlatou olympijskou medaili  si dobruslili s absolutně nejlepším časem i vysočinští chlapci, jen o stupínek za nimi skončila i vysočinská rychlobruslařská štafeta dívek.

Stříbro v lyžařském orientačním běhu v kategorii starších chlapců přidal v závěru olympiády ještě Šimon Mareček. A bronz cinkl pro Rudu Juna v šachovém turnaji.

A pak přišlo to, co udělalo v barvách Kraje Vysočina, nejkrásnější tečku za letošní zimní olympiádou dětí a mládeže. 22 hokejistů Kraje Vysočina s kapitánem Matoušem Menšíkem se postavilo proti týmu Moravskoslezského kraje. Šedesát minut hry přineslo hokej nahoru dolů, osm branek a tři obraty ve skóre. O olympijském vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, ten rozhodující proměnil právě Menšík.

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Zimní olympijské hry, olympijské hry, historie, Jiří Běhounek, olympijský vítěz, hokejista, Šimon Mareček, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí hokejisté z Vysočiny jsou olympijští vítězové! Vysočina nasbírala třicet medailí, nejvíc v historii | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.