Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na dětské olympiádě dnes Vysočina zářila. Máme další medaile a hokejisty v semifinále

Zatím celkově druhé místo pro Kraj Vysočina – to je skvělá zpráva z Olympiády dětí a mládeže. K dnešnímu odpoledni k tomuto výsledku přispělo už celkem 57 sportovců. Během předchozích 24 hodin jsme si do celkového bodování připsali mimo jiné i jedenáct dalších medailových úspěchů. Ve středu se dařilo rychlobruslařům, skicrossařům a v alpských disciplínách.

„Vysočina dopoledne porazila 2:1 Středočeský kraj a odpolední zápas s Plzeňským krajem hrdě zdobí vítězství opět Vysočiny vysoko 4:2. Vysočina si zajistila postup do semifinále a půjde do něj z první pozice,“ informovala dnes radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Stříbro z alpských disciplín do bodování krajů připsal pro Kraj Vysočina Daniel Ryška. Následně Vysočina ovládla olympijské rychlobruslení. Odpoledne si rychlobruslařské olympijské zlato v kategorii starší chlapci na 500 m vyjel Míša Bačkovský, v kategorii mladších žáků na trati 500 m a 111 m v super sprintu přidal dvakrát zlato Jakub Doležal, přemožitelku nenašla na stejné trati a navíc i na trati 500 m ani dvakrát zlatá Nikol Nepokojová v kategorii starší dívky, za ní si těsné stříbro vyjela Adriana Dubová.  Adriana přidala ještě bronz z 500 m. 

A dařilo se i akrobatickým lyžařům. Ve skicrossu mladších dívek máme díky Daně Harvey stříbro a Karolíně Balejové bronz, ve skicrossu v kategorii starších dívek si bronz vyjela Hanka Krčálová.  

 A ještě skvělé výkony vysočinských hokejistů. Dnes dopoledne porazil Kraj Vysočina 2:1 Středočeský kraj  a odpolední zápas s Plzeňským krajem hrdě zdobí vítězství opět Vysočiny vysoko 4:2. „Celý zápas byl vysočinský tým v naprosté pohodě, hrálo se ve svižném tempu, bez zbytečného přerušování,“ popsal jednou větou skvělou hokejovou podívanou vedoucí výpravy Milan Kastner. Vysočina si tak zajistila postup do semifinále a půjde do něj z první pozice.

Tisková zpráva | Foto odm.olympic.cz

Štítky olympiáda, reprezentace, shrnutí, úspěch, medaile, Kraj Vysočina, olympijské hry, semifinále, Olympiáda dětí a mládeže, bronzová medaile, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Jana Fialová, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dětské olympiádě dnes Vysočina zářila. Máme další medaile a hokejisty v semifinále | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.