Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vlajkonošem vysočinské výpravy na zimní olympiádě dětí a mládeže bude Bedřich Ščerban

Už jen hodiny dělí 92 mladých sportovců z Vysočiny od slavnostního zahájení Her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže v Pardubickém kraji. V neděli přesně v 15 hodin hodině budou hry zahájeny slavnostním ceremoniálem za přítomností zástupců Českého olympijského výboru a Výboru Fair Play. Sportovní výpravu Kraje Vysočina přivede pod vlajkou s jeřabinami vynikající hokejista a držitel šesti bronzových medailí ze světových turnajů včetně medaile ze ZOH 1992 Bedřich Ščerban.

A budou to právě naši sportovci, kteří hned v pondělí ráno nastartují zápasem proti Karlovarskému kraji na zimním stadionu v Chocni naše medailové ambice. „Platí, že je důležité zúčastnit se a nabrat zkušenosti z velké sportovní akce, ale z minulosti víme, že hokejový turnaj umíme dotáhnout k medailím. V roce 2014, kdy dětskou olympiádu pořádala Vysočina, jsme si v hokeji sáhli na zlato,“ připomíná hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který má termín zahájení olympiády už dlouho rezervovaný ve svém pracovním kalendáři.

 „Letošní olympiády dětí a mládeže se za Kraj Vysočina zúčastní hned několik sportovců, kteří byli přítomni na minulé olympiádě v Ústeckém kraji v roce 2016. Příkladem může být zlatá biatlonistka Karolína Špinarová nebo rychlobruslařka Nikol Nepokojová, která si předloni odvezla celou sadu medailí – zlatou, stříbrnou a bronzovou. Kraj Vysočina by měl být tradičně silný v rychlobruslení a biatlonu. Z těchto sportů si Kraj Vysočina přivezl v roce 2016 celkem 12 medailí,“ připomíná Zdeněk Beneš, který se k vysočinské výpravě připojí jako jeden z vedoucích výpravy.

Letošní vlajkonoš Bedřich Ščerban 

Dlouhou dobu nechal Kraj Vysočina sportovce v očekávání osobnosti, které bude svěřen jeden z nejčestnějších úkolů delegace. Vlajkonošem sportovců z Kraje Vysočina bude bývalý hokejista Bedřich Ščerban. Během dlouhé kariéry posbíral řadu úspěchů a prošel několika domácími i zahraničními kluby. S jihlavskou Duklou získal několik titulů mistra republiky. V roce 1991 získal Zlatou hokejku pro nejlepšího československého hokejistu. Pochlubit se může rovněž šesti bronzovými medailemi ze světových turnajů včetně medaile ze ZOH 1992.

Pořadatelé vypsali pro Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže 11 sportovních soutěží včetně taneční soutěže a šachových turnajů. Vysočina neobsadí pouze dvě místa na startovní listině krasobruslení.

Tisková zpráva | Foto odm.olympic.cz, www.bedrichscerban.cz

Štítky olympiáda, děti a mládež, reprezentace, vlajkonoš, Bedřich Ščerban, Zimní olympijské hry, Kraj Vysočina, hokejista, olympijské hry, Český olympijský výbor, Pardubický kraj, Jiří Běhounek, HC Dukla Jihlava, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlajkonošem vysočinské výpravy na zimní olympiádě dětí a mládeže bude Bedřich Ščerban | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.