Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj Vysočina dá dotaci na stavbu pumptracku ve Vysočina Aréně. Téměř dvoumilionovou

Kraj Vysočina poskytne Novému Městu na Moravě na Žďársku účelovou, téměř dvoumilionovou dotaci na vybudování pumptrackové tratě ve Vysočina Aréně. Záměr dnes projednali krajští radní a doporučili ke schválení zastupitelům. Sportovcům by měla být trať k dispozici závěrem příštího roku. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

Pumptracková dráha představuje okruh se zpevněným povrchem a s různými nerovnostmi a zatáčkami, na kterém si mohou zejména mladí cyklisté vyzkoušet, co na kole dovedou. Měla by být na ploše poblíž biatlonové střelnice ve Vysočina Aréně. Stavba by měla stát přibližně 2,8 milionu korun. Kromě kraje se na ní bude podílet i novoměstská radnice.

Do dubna 2018 by měla být hotová projektová dokumentace, stavba by měla být dokončena koncem listopadu příštího roku. Pumptracková trať by měla rozšířit nabídku sportovních a volnočasových činností pro obyvatele Nového Města a okolí.

Její umístění přímo v areálu Vysočina Arény je podle Novotného zvoleno proto, že je tam odpovídající zázemí pro návštěvníky. Na místě je parkoviště, sociální zázemí, půjčovna a servis kol i možnost občerstvení. Nové sportoviště by mělo přispět také k posílení cestovního ruchu v regionu.

Autoři | Foto pumpbattle.com

Štítky výstavba, dotace, pumptrack, Vysočina Aréna, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Nové Město na Moravě, ČSSD, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina dá dotaci na stavbu pumptracku ve Vysočina Aréně. Téměř dvoumilionovou | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.