Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek byl vyhlášen českým Sportovcem roku pro rok 2016!

Jihlavský rodák judista Lukáš Krpálek se stal českým Sportovcem roku pro rok 2016. Zlatý olympijský medailista z Ria vyhrál tradiční anketu s velkým náskokem před druhým kajakářem Josefem Dostálem a bronzovou biatlonistkou Gabrielou Koukalovou. Ukončil tak desetileté panovaní žen na trůnu českého sportu.

Lukáš Krpálek byl na získání letošního titulu Sportovec roku velkým favoritem. Jako jediný z českého týmu totiž dokázal získat nejcennější kov na největším světovém sportovním podniku - Letních olympijských hrách 2016. Podle očekávání zlatý judista opanoval i podkategorii mužského sportovce roku. 

V olympijském turnaji se Krpálek potkal s nejtěžším možným losem. V prvním kole zažil velké nervy, než otočil zápas s nepříjeným portugalským pořízkem Fonsekou, ve čtvrtfinále se pral s úřadujícím mistrem světa, Japoncem Hagou. V semifinále zdolal na zemi světovou jedničku, Francouze Mareta. Ve finále pak srovnal dosud negativní bilanci s Gasimovem s Ázerbájdžánu.

Lukáš Krpálek zaznamenal historicky nejlepší český olympijský výsledek v judu. Zatím jedinou medaili, a to bronzovou, vybojoval Vladimír Kocman v roce 1980 v Moskvě. Jihlavský rodák ho ale nyní v Riu svým zlatem překonal. 

Tradiční sportovní anketa Sportovec roku letos oslavila 58. výročí. Na slavnostním galavečeru se sešli nejlepší současní sportovci a sportovní legendy České republiky. Týmovou kategorii ovládl český fedcupový tým, mezi juniory kralovala Michaela Hrubá. Hosté s úctou vzpomněli památku velké osobnosti světové gymnastiky Věry Čáslavské, mezi české sportovní legendy byl uveden zlatý olympijský medailista z roku 1936 Alois Hudec. 

Foto Budějcká Drbna

Štítky Lukáš Krpálek, Sportovec roku, judista, olympijské hry, Rio de Janeiro, Gabriela Soukalová, Josef Dostál, Letní olympijské hry, Ázerbájdžán, Vladimír Kocman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judista Lukáš Krpálek byl vyhlášen českým Sportovcem roku pro rok 2016! | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.