Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kameničtí taekwondisté úspěšní na Slovensku!

Kameničtí taekwondisté mají na kontě další úspěchy, tentokrát se jim dařilo v zahraničí. První červnový víkend se v Bratislavě uskutečnil třetí ročník turnaje Bratislava open, kde své síly poměřilo na pět set závodníků ze šestnácti států.

Kamenický oddíl TKD Natrix vyslal pod vlajkou TKD Lacek na slovenské klání celkem šest bojovníků – Adélu Chynovou, Víta Vejvodu, Nelu Šafaříkovou, Barboru Rychtaříkovou, Jana Podhradského a Johanku Chrpovou. A ani jeden závodník z bratislavského turnaje neodjel s prázdnou. Poslední jmenovaná, Johanka Chrpová, vybojovala pro kamenický oddíl zlato.

„V prvním boji se závodnicí z Polska si Johanka nenechala nic utéct a vyhrála rozdílem 12 bodů. V druhém boji pak narazila na soupeřku z Česka, se kterou opět neztratila sílu a zaslouženě brala krásné první místo,“ rekapituluje Tereza Schindlerová, jedna z trenérek TKD Natrix, který funguje v rámci kamenické Taneční a pohybové školy kamdance.

Zahanbit se ale nenechali ani ostatní. Jan Podhradský a Barbora Rychtaříková brali stříbro a Nela Šafaříková, Vít Vejvoda a Adela Chynová si z Bratislavy odvezli bronzovou medaili. Trenérka Tereza je na všechny své svěřence náležitě pyšná.

„Děti mě moc překvapily, byly úžasné, nemůžu si je vynachválit. Doufám, že budou jen a jen lepší a všichni si jednou vyzkouší, jaké to je, být zlatý,“ přeje si Tereza Schindlerová.

Kamenický oddíl, který si říká TKD Natrix soutěží pod vlajkou pelhřimovského klubu TKD Lacek. Důvod, proč Kameničtí nezávodí sami za sebe, je prostý. „Nemáme status sportovního klubu, takže pokud chceme, aby se naši sportovci zúčastňovali oficiálních závodů a turnajů, je spolupráce s jinými oddíly jedinou cestou. A my jsme rádi, že nám to spřátelené kluby umožňují,“ vysvětluje ředitelka Taneční a pohybové školy kamdance Dagmar Chrpová.

Mladé kamenické taekwondové naděje jsou v dobrých rukách. Jak Tereza Schindlerová, tak její trenérská kolegyně Iveta Jiránková patří ke zkušeným závodnicím, ověnčeným řadou titulů z českých i zahraničních turnajů, které „odchoval“ právě pelhřimovský oddíl TKD Lacek.

Napsala: Nela Kyselová
Foto: TKD Natrix

Štítky sport, Lacek, Kamenice, taekwondo, Bratislava, Slovensko, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kameničtí taekwondisté úspěšní na Slovensku! | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.