Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hilgertovou potrápilo rameno, ale v reprezentaci opět nechybí

Sedmačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová si poosmadvacáté za sebou zajistila místo v reprezentaci vodních slalomářů, v níž nechybí od roku 1988. V posledním nominačním závodu na Trnávce dnes obsadila třetí místo a stejnou pozici zaujala i v konečném hodnocení nominačních bojů. Do týmu, v němž jsou tři lodě v každé kategorii, se dostal bez problémů i kajakář Vavřinec Hradilek.

Hilgertová přitom do víkendových dvou závodů málem nenastoupila. Dvojnásobnou olympijskou vítězku rozbolelo rameno tak, že v pátek ani nemohla zvednout ruku. „Letos to pro mě asi bylo nejtěžší, protože holky jezdily hodně dobře," řekla Hilgertová, která skončila za Kateřinou Kudějovou a Karolínou Galuškovou. „V pátek jsem byla smířená s tím, že to je konečná. Tenhle víkend je pro mě trochu vybojovanej sen," uvedla.

Stříbrný olympijský medailista Hradilek se rovněž potýkal se zdravotními problémy. Před úvodními nominačními závody měl autonehodu a následky pociťuje dodnes. O místo v reprezentaci musel usilovat po tříletém nominačním hájení. „Letos to byla nejhorší nominace, co jsem kdy jel. Jsem rozlámaný, unavený, ale věděl jsem, že jezdím rychle. Na dnešní finálovou jízdu, která o všem rozhodla, jsem se dokázal hodně zkoncentrovat," řekl. Spolu s ním bude v týmu kromě již dříve jistého Jiřího Prskavce také Ondřej Tunka.

Hradilek se nyní chce dát zdravotně do pořádku. „Budu se muset domluvit s doktory co a jak, snad pár dní klidu bude stačit," uvedl. Lehký otřes mozku už mu potíže nedělá, bolí ho ale pod lopatkou. „Jako bych tam měl nějaký klín. Nejvíc mě to bolí v klidu, celý den trpím, ale pak na vodě je to lepší. Ale je to nepříjemný, ubírá to energii."

Místo v týmu si vyjel prý díky zkušenostem a lepší psychice. „Technicky a fyzicky jsem na tom podobně. Rozhodla poslední jízda, nahoře mě dlouho lidi neviděli takhle koncentrovaného," řekl Hradilek. „Ale už jsem si dělal i plány, kdyby to nevyšlo," přiznal. Příští rok ho čeká boj o nominaci na OH. "Takže jsem si to vyzkoušel," podotkl.

Po roční pauze se do reprezentace vrátil osmatřicetiletý Stanislav Ježek, který uspěl v dramatickém boji singlkanoistů, v němž byli na poslední třetí místo tři adepti se stejným počtem celkových bodů. Rozhodnout musela pomocná kritéria. „Konečně mi po roce zase všichni gratulujou," žertoval Ježek, dvakrát pátý na olympijských hrách. Z reprezentace vypadli její loňští členové Jan Mašek a Vítězslav Gebas.

Čtvrtý nominační závod do reprezentace ve vodním slalomu na Trnávce v Želivi (Pelhřimovsko):

Muži:

K1: 1. Hradilek 88,49 (0 trest. sekund), 2. Přindiš -1,41 (2), 3. Tunka (všichni USK Praha) -1,72 (0).

Konečné pořadí: 1. Hradilek 31 bodů, 2. Tunka 30.

C1: 1. Gebas 95,61 (0), 2. Mašek -0,76 (0), 3. Ježek (všichni USK Praha) -1,13 (2).

Konečné pořadí: 1. Rak 27, 2. Jáně (oba Dukla) 27, 3. Ježek 25, 4. Mašek 25, 5. Gebas 25.

C2: 1. Karlovský, Jáně 102,52 (2), 2. Kašpar, Šindler (všichni Dukla) -0,24 (0), 3. Větrovský, Matějka (USK Praha) -3,28 (0).

Konečné pořadí: 1. Kašpar, Šindler 31, 2. Karlovský, Jáně (všichni Dukla) 31, 3. Koplín, Vrzáň (USK Praha) 24.

Ženy:

K1: 1. Kudějová (USK Praha) 98,75 (0), 2. Galušková (Sušice) -1,91 (2), 3. Š. Hilgertová (Dukla) -2,94 (0).

Konečné pořadí: 1. Kudějová 31, 2. Galušková 29, 3. Š. Hilgertová 28.

C1: 1. Fišerová (Roudnice) 124,17 (2), 2. Matulková (Dukla) -5,37 (2), 3. Koblencová (Kralupy) -5,46 (4).

Konečné pořadí: 1. Hošková (USK Praha) 31, 2. Jančová (Č. Budějovice) 31, 3. Fišerová 23.

Zdroj: ČTK
Foto: wikimedia.org

Štítky sport, Hilgertová, Želivka, Trnávka, Štěpánka Hilgertová, reprezentace, Vavřinec Hradilek, USK Praha, Stanislav Ježek, olympijské hry, Kateřina Minařík Kudějová, Ondřej Tunka, Jan Mašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hilgertovou potrápilo rameno, ale v reprezentaci opět nechybí | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.