Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

NA ROZTRHÁNÍ: Jak se dělají děti?

Z minule jistě již všichni víte, že čekáme naši vytouženou holčičku a podařilo se nám to, co jsme si přáli. To je mít jako prvorozeného syna Matěje a jako druhého Smolíčka Pacholíčka mít holčičku Pepinu. Už dva ultrazvuky nám potvrdily a jednoznačně ukázaly, že tam holka opravdu je, žádnej piňďour tam opravdu neplápolá, a proto jsem se rozhodla, jako odbornice na slovo vzatá, trošku odlehčit mé deníkové zápisky o ranních nevolnostech a napsat návod, jak se dělají děti. :-)

Vždyť špatně mi je pořád, zatím se nic nezměnilo a navíc, já se ráda o rady podělím. Takže se pohodlně usaďte, vezměte si před sebe tři obrovská čokoládová vajíčka ještě z Velikonoc, aby se nezkazila (tak nějak to právě vypadá u nás), a nechte se inspirovat.

Teorií na to, jak se dělají holky/kluci, je spousta. Existují babské rady, odborné názory, ale zatím nikdo nic nedokáže potvrdit na 100%. Já jsem vybrala ty rady, kterých jsme se drželi a zafungovalo to:

1. Čínský lunární kalendář na určení pohlaví dítěte

O tomto způsobu výpočtu pohlaví miminka jsme se dozvěděli od mé milované tchyně, která nám ho přinesla jako návod k tomu, jak to udělat, abychom měli toho prvního kloučka. Dávala nám to s úsměvem na rtech, že je to další babská rada a proč to nezkusit, třeba to vyjde. Její dva synové prý vyšli jen na půl (nebo si spíš už za ty roky nepamatuje), ale u nás to třeba fungovat bude. A tak jsem udělala analýzu. Jde o to, že pohlaví se určuje podle věku matky a měsíce v den početí (ne narození). Vzala jsem si tedy mě a bráchu, a vyšlo mi, že brácha je správně a já měla být kluk. Jenže kdo ví, jak byl kdo „nedonošenej“, že? Naši se třeba brali v lednu a brácha se narodil v červenci (to byl asi hodně nedonošenej, chudáček) a u něj to vyšlo. Já prý donošená byla a vznikla jsem v Maďarsku a přitom jsem podle kalendáře 100% kluk. Asi to platí jen pro státy západní a střední Evropy a v Maďarsku to funguje přesně obráceně. :-)

Jenže u švagrové to vychází úplně stejně. První holčička podle kalendáře sedí, ale jejich druhá holčička má být podle kalendáře kluk. Takže, jaký je závěr?

Když plánujete první miminko, tak kalendář mluví pravdu a když už to bude druhé dítě, tak je to přesně naopak, než tvrdí kalendář.

Pro ty z vás, kdo řeší pohlaví u třetího, čtvrtého, pátého nebo třeba desátého dítěte, tak pro ty, bohužel, nemám zatím jednoznačnou odpověď. To zatím nemám zanalyzováno. Ale třeba za 15 let to už vědět budu. I když další potomky zatím neplánujeme.

2. Kluka si dělá maminka a holku si dělá tatínek

Neboli chcete-li mít holčičku, tak musí být tatínek nahoře a pořádně makat. Maminka se jen veze a užívá si a už vymýšlí šatičky, ve kterých si svou milovanou dcerunku poveze z porodnice.

Věřte mi, funguje to. Když jsme dělali Maťoura, tak to byla naše poslední svobodná noc (my se brát prostě museli, a to jsme všem tvrdili, že se bereme pro peníze, které už ani jeden nemá, co jsme postavili dům :-) ) a tam jsem zase tvrdě makala já. Původní úmysl byl v tom, aby si to Zbyňďour ještě před svatbou nerozmyslel (z důvodu mé lenosti) a až později jsem se dočetla, že si maminky opravdu musí své kloučky odmakat.

3. Když chcete mít kluka, tak se musí udělat ocásek

Ano, čtete dobře. Všichni víme, že kluci mají piňďoura, a tak opravdu je zapotřebí ten ocásek udělat. Ptáte se kdy? No, když zrovna to (však vy víte co :-) ), tak muž musí udělat ocásek. Ale pozor, je to hodně náročné, protože, jak víte z minulého bodu, tak maminka je nahoře. Takže učiněnej atletickej výkon. :-) Neptejte se mě jak, ale prostě jsme to zvládli. Však toho kluka máme, ne?

4. Kluci se dělají doleva a nahoru

Pozor, atletický výkon ještě není uzavřen! Posledním bodem ještě k ocásku je ten, že se to všechno – maminka nahoře a udělání ocásku - musí ještě udělat doleva a nahoru. :-)

5. Holka se dělá v ponožkách a kluk bez

Když se dělá holčička, tak tatínek a i maminka musí mít ponožky (na nohách, samozřejmě). Tady, myslím, že není co vysvětlovat. Je to jasné a stručné.

6. Když se dělá holčička, tak se tatínek musí usmívat

Další docela jednoduchý bod, když se dělá holčička, tak se tatínek při tvoření holčičky musí usmívat.

A přátelé, to je vše. Není to zase tak složité, že? Když se budete držet všech mých šesti bodů a pečlivě se na ně budete soustředit, tak vám zaručuji, že se vám to povede a budete mít přesně to, co chcete. Ještě si zatím nikdo nestěžoval a zatím to všem vyšlo. Kdybyste něčemu nerozuměli, tak mi napište, ráda poradím.

Já si jdu pro další čokoládové vajíčko, ty tři už jsou snězený, a jdu pro vás připravovat další díl o standardních těhotenských potížích, testech a kontrolách.

PŘEDCHOZÍ A NÁSLEDUJÍCÍ DÍLY ČTĚTE zde.

Autoři

Štítky rada, Velikonoce, Maďarsko, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NA ROZTRHÁNÍ: Jak se dělají děti? | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.