Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Léto na jihlavském urgentu: Pády z kol, popáleniny, řezné rány. Přibývá alergií na hmyzí bodnutí

Do konce letních prázdnin zbývá už jen několik dní. Během nich řada lidí musela vyhledat také služby urgentního příjmu jihlavské nemocnice. Zdravotníci často řeší alergické reakce po bodnutí hmyzem, stejně jako pády z kol, koloběžek nebo popáleniny od rozdělaného ohně.

Naštěstí nikdo nebyl v ohrožení života, ale často bylo nutné zahájit protialergickou nebo protizánětlivou léčbu.

Na urgentním příjmu musí zdravotníci pomáhat lidem po pádech z kola, koloběžek, kolečkových bruslí, kolapsech a zhoršení stavu kvůli horku. Několik pacientů také přijelo s popáleninami od rozdělaného ohně, drobnými řeznými ranami nebo s úrazem během her, a to hlavně na dětských táborech. „Letos jsme zaznamenali více nepřiměřených reakcí po bodnutí hmyzem, hlavně malých mušek a vos. Ošetření v takovém případě závisí na konkrétním postižení pacienta. Můžeme podat protialergickou injekci, pokud už je v místě vpichu zánět, tak případně antibiotika,“ popisuje vrchní sestra jihlavského urgentního příjmu Hana Hladíková.

PSALI JSME: (NE)OBYČEJNÍ: Péče o pacienty mě stále naplňuje, říká vrchní sestra jihlavského urgentu Hana Hladíková

Zdravotníci mají na urgentním příjmu o prázdninách plné ruce práce. A to hlavně proto, že soukromé ambulance se střídají v dovolených. „Většina pacientů, které by ošetřili lékaři v soukromých ambulancích, míří kvůli dovoleným k nám. Je to hodně nárazové, ale v létě máme větší počty ošetřených pacientů a delší čekací doby oproti zbylým měsícům roku,“ dodává Hladíková.

Denně ošetří zdravotníci na urgentním příjmu okolo 200 pacientů a převezmou průměrně 25 posádek zdravotnické záchranné služby.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, urgent, zranění, příjem, léto, prázdniny, popálenina, pacient, zdravotnický pracovník, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto na jihlavském urgentu: Pády z kol, popáleniny, řezné rány. Přibývá alergií na hmyzí bodnutí | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.