Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Noví pracovníci nemocnic na Vysočině opět dostanou příspěvek

Kraj Vysočina schválil dalších 420 tisíc korun na náborové příspěvky pro lékaře a další pracovníky v pelhřimovské a třebíčské nemocnici. Od začátku roku na stipendia budoucích zdravotníků a náborové příspěvky poskytl přes tři miliony korun. Výše náborových příspěvků závisí na dosaženém vzdělání. Nárok na nejvyšší částku 300 tisíc korun mají atestovaní lékaři. Získat atestované lékaře se daří jen výjimečně, řekl dnes novinářům náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Kraj Vysočina je zřizovatelem pěti nemocnic. Poskytování stipendií a náborových příspěvků schválil ve snaze zajistit pracovníky nemocnic už v říjnu 2010. Následně musel podmínky jejich přidělování upravit i proto, aby si jednotlivé krajské nemocnice personál nepřetahovaly. Zvýšil také vyplácené částky. Pravidla se změnila v první polovině roku 2017.

Častěji kraj vyplácí příspěvek 100 nebo 200 tisíc korun pro lékaře s nižším stupněm postgraduálního vzdělání. Atestovaný lékař dětského oddělení bude novou posilou pelhřimovské nemocnice. Třebíčská nemocnice vyplatí 120 tisíc korun na příspěvek pro nelékařský personál, který nastoupí na oddělení centrální laboratoře a na anesteziologicko-resuscitační oddělení.

Vyplaceno skoro 18 milionů korun 

„Od doby, kdy jsme začali náborové příspěvky uplatňovat, už jsme vyplatili téměř 18 milionů korun," řekl Vladimír Novotný. Vysočina zavedla náborové příspěvky jako jeden z prvních krajů v republice. Podle Novotného už je vyplácejí i okolní kraje a Vysočina by bez nich při získávání zaměstnanců jen těžko konkurovala.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zdraví, příspěvek, Kraj Vysočina, lékař, Vladimír Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noví pracovníci nemocnic na Vysočině opět dostanou příspěvek | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.