Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novoměstská nemocnice bude mít nový rentgen. Vyšel na zhruba šest milionů korun

Krajská nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku bude mít nový rentgen přibližně za šest milionů korun. Stavební úpravy radiologického oddělení nezbytné pro instalaci přístroje začaly tento týden, nemocnice za ně zaplatí asi 500 tisíc korun, nový přístroj uhradí z evropských dotací, oznámila mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová. V nemocnici zároveň pokračuje výstavba nového dětského pavilonu.

Nový rentgen bude zprovozněn na konci letoška. „Po posouzení statika bohužel musíme odstranit podhledy a vybudovat novou nosnou konstrukci pro nový přístroj. Vše kvůli bezpečnosti pacientů a personálu. Přístroj máme zakoupený, vše se staví na míru konkrétního typu,“ uvedla mluvčí.

Nemocnice má nyní v provozu jen záložní rentgen, jehož kapacita není pro standardní chod nemocnice dostačující. Lékaři by podle mluvčí měli omezit snímkování u chronických pacientů a preventivních vyšetření.

V budovaném dětském pavilonu bude 33 lůžek, z toho tři lůžka budou vyčleněna pro intermediální péči o velmi malé děti. Kapacita se proti nynějšímu dětskému oddělení zvýší o pět lůžek. Termín dokončení stavby je 2. ledna 2019.

V novém pavilonu budou umístěny všechny odborné ambulance, bude zde vybudováno zázemí pro děti i rodinný doprovod. Náklady na stavbu, která začala v říjnu 2017, jsou 87 milionů korun. Hradí je Kraj Vysočina jako zřizovatel. Nemocnice má 457 lůžek a v loňském roce hospitalizovala víc než 19 tisíc lidí.

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky nemocnice, Nové Město na Moravě, vybavení, rentgen, rekonstrukce, pavilon, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice bude mít nový rentgen. Vyšel na zhruba šest milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.