Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novoměstská nemocnice bude mít dětské oddělení na jaře 2019. Buduje se v něm i herna

Hrubá stavba dětského oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku je téměř dokončená, nyní budou následovat práce na vnitřních rozvodech a osazení zelené střechy. Náklady na stavbu kolem 87 milionů korun hradí Kraj Vysočina. Na vnitřní vybavení vypsala nemocnice veřejnou sbírku, na jejímž účtu má zatím přibližně 150 tisíc korun. První pacienty přijde oddělení zřejmě na jaře 2019, uvedla mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová.

Za peníze ze sbírky chce nemocnice nakoupit polohovací lůžka pro děti po úrazech a operacích a vybavit hernu, která má malým pacientům zpříjemnit pobyt v nemocnici.

Nová budova dětského pavilonu bude mít 33 lůžek, o pět víc než původní oddělení. V pavilonu budou všechny odborné ambulance a bude tam rovněž vybudováno zázemí pro děti a rodinný doprovod.

Demolice staré budovy dětského oddělení začala v srpnu 2017 a v říjnu společnost PKS zahájila stavbu nové budovy, která má mít parametry pasivního domu. I proto bude mít pavilon zelenou střechu, která funguje jako tepelná a zvuková izolace. Střecha bude pokrytá trávníkem a květinami.           

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky Nemocnice Nové Město na Moravě, dětské oddělení, stavba, nemocnice, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice bude mít dětské oddělení na jaře 2019. Buduje se v něm i herna | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.