Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na urgentu jihlavské nemocnice mají nové přístroje. Zachraňují životy a sledují pacienty

Díky sponzorovi si mohla jihlavská nemocnice vybavit svůj urgentní příjem novými přístroji, které pomáhají zachránit životy a monitorovat pacienty. Všechny přístroje, které budou personálu nemocnice sloužit každý den, vyšly na desítky tisíc korun.

Konkrétně na oddělení přibyly pulsní oxymetry a podtlakový regulátor. První pomůcka je určená k souvislému monitorování nebo namátkové kontrole funkční arteriální saturace kyslíkem a tepové frekvence dospělých, pediatrických a neonatálních pacientů v nemocnicích, využívá se i při transportu pacientů ve zdravotnických zařízeních: „Využíváme ho v zázemí urgentního příjmu prakticky denně,“ doplňuje vrchní sestra Hana Hladíková.

Druhý zmíněný přístroj plynule reguluje podtlak přes rychlospojku centrálního panelu, je vybaven stop ventilem pro okamžité otevření či uzavření podtlaku. Slouží k odsávání z dýchacích cest hlavně při resuscitaci.

Pomůcky se pořídily díky benefičního koncertu firmy Bosch Diesel, kdy urgentní příjem dostal dar 50 tisíc korun. „Moc děkujeme, zakoupené vybavení již slouží pacientům,“ dodává Hana Hladíková.

Urgentní příjem jihlavské nemocnice:  

Příjmovým místem pro příjezd posádek zdravotnické záchranné služby je urgentní příjem. Celkem disponuje crash roomem se čtyřmi lůžky a šesti expektačnmi lůžky. Druhým příjmovým místem je recepce v čekárně urgentního příjmu, kde je opět zajišťována péče pro dvanáct odborností.

„Do konce července bylo na crash roomu urgentním příjmu jihlavské nemocnice přijato 4 884 pacientů, které přivezla zdravotnická záchranná služba. Za celý loňský rok to bylo 7 351. Už tehdy to bylo o 1200 pacientů víc než v předchozím roce.  Celkově za rok proběhne v jihlavské nemocnici v průměru 390 tisíc ambulantních ošetření,“ dodává statistiku Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky přístroje, urgent, Nemocnice Jihlava, sponzor, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na urgentu jihlavské nemocnice mají nové přístroje. Zachraňují životy a sledují pacienty | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.