Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Miminka v jihlavské porodnici nyní zahřeje nové lůžko. Usnadňuje práci personálu

Nové vyhřívané lůžko nyní slouží novorozencům v jihlavské porodnici. Novinka pomůže v situacích, kdy novorozenec potřebuje pouze po porodu zahřát a není nutná péče v inkubátoru. Lůžko stálo několik desítek tisíc korun.

Denně přijdou v jihlavské nemocnici na svět až čtyři děti. A některá z nich potřebují po příchodu na svět prohřát: „Vyhřívané lůžko je zdravotnický  prostředek k zajištění termoneutrálního prostředí pro novorozence, což umožňuje vyhřívaná podložka,“ vysvětluje primář dětského oddělení Martin Zimen. „Zajišťuje standardní péči o novorozence včetně základního ošetření na porodním sále,“ upřesňuje vrchní sestra Simona Hájková. „Nové vyhřívané lůžko je velmi spolehlivé a snadno ovladatelné. Ulehčuje práci sestřičkám i lékařům při péči o novorozence,“ dodává.

Novou podložku pro novorozence lze vyhřát až na 38 stupňů, vyšla na 48 763 korun. Pořídit se mohla díky daru firmy ONEbit.

„V jihlavské nemocnici se loni narodilo 1176 dětí. Zatím počty napovídají, že číslo bude překonáno. K dnešnímu dni zde přišlo na svět 822 dětí,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Miminka v jihlavské porodnici nyní zahřeje nové lůžko. Usnadňuje práci personálu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.