Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Moderní CT v Nemocnici Pelhřimov výrazně upřesní diagnostiku. Lidem slouží ode dneška

Pacientům pelhřimovské nemocnice ode dneška slouží moderní počítačový tomograf. Přístroj by měl výrazně upřesnit diagnostiku. Nemocnice získala tomograf v hodnotě 17 milionů korun díky podpoře z Evropských strukturálních a investičních fondů na projekt modernizace a obnovy zdravotnické přístrojové techniky, sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo.

Nový počítačový tomograf Philips Ingenuity Core 128 je špičkový a osvědčený CT systém,“ uvedl ředitel nemocnice Jan Mlčák. Přístroj podle něj patří k nejmodernějším CT systémům a umožní zvýšit kvalitu léčebné péče.

Obměna CT přístroje byla podle primáře radiodiagnostického oddělení Václava Markvarta nutná. Starý přístroj byl už na pokraji životnosti. Pacienti museli na nutná vyšetření několik týdnů jezdit do jiných zdravotnických zařízení. „Nové CT umí snímat 128 řezů najednou s vysokou obrazovou kvalitou, rychlostí a kapacitou. Díky rychlosti vyšetříme více pacientů.  Výhodou je kvalita pořízených snímků i nástroj pro optimalizaci systému při skenování dětí,“ uvedl Markvart. Lékaři se také mohou kdykoliv a kdekoliv připojit k vyhodnocovací stanici a prohlížet si data i v trojrozměrných vizualizacích.

V rámci projektu modernizace přístrojové techniky pořídí nemocnice letos a příští rok přístroje v celkové hodnotě 93 milionů korun. Novou technikou budou vybavena také oddělení ARO, interní a chirurgická jednotka intenzivní péče, centrální operační sály a centrální sterilizace, gastroenterologická ambulance, novorozenecké oddělení, rehabilitace a některé další.

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Pelhřimov

Štítky CT, přístroj, nemocnice, pacienti, diagnostika, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, technika, Jan Mlčák, Philips

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní CT v Nemocnici Pelhřimov výrazně upřesní diagnostiku. Lidem slouží ode dneška | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.