Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Den melanomu: Znaménka si nechala v jihlavské nemocnici prohlédnout třeba i tříletá slečna

Kožní lékařka Zuzana Nevoralová z jihlavské nemocnice měla ve své ambulanci v pondělí 24. dubna plné ruce práce. V rámci Dne melanomu totiž celý den zájemcům prohlížela mateřská znaménka. Dohromady zkontrolovala téměř stovku pacientů. Nejvíc přišlo mladých lidí, kteří chtějí mít jistotu, že jsou v pořádku.

„Na místě pacienti podstoupili pohovor s lékařkou a bezbolestné a jednoduché vyšetření novým dermatoskopickým přístrojem. V ambulanci, která byla v tento den zaměřená pouze na vyšetřování znamének, prohlédla lékařka Zuzana Nevoralová 92 pacientů,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

K okamžitému vyříznutí s podezřením na atypický névus nebo nádor bylo odesláno pět osob, tři byli ošetřeni pro přednádor, dalším deseti bylo doporučeno dlouhodobé sledování pro atypické névy, což jsou hnědé útvary větší velikosti, nepravidelného tvaru či zbarvení. „Hlavním smyslem Dne melanomu je upozornit, že pacienti se musí vyšetřovat a kontrolovat a také se chránit před sluníčkem,“ upozorňuje kožní lékařka Zuzana Nevoralová.

Nejmladší vyšetřenou pacientkou byla tříletá slečna, nejstarší jednaosmdesátiletá žena. „Většinu zájemců tvořily stejně jako loni ženy, konkrétně 59 z celkového počtu pacientů. Letos byl věkový průměr pacientů opět nižší než předchozí roky, a to mezi 20 - 40 lety,“ doplňuje statistiku Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, melanom, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den melanomu: Znaménka si nechala v jihlavské nemocnici prohlédnout třeba i tříletá slečna | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.