Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na komplikace spojené s chřipkou zemřel minulý týden v Jihlavě třiaosmdesátiletý muž

Na komplikace po onemocnění chřipkou zemřel minulý týden v Jihlavě třiaosmdesátiletý muž. Na Vysočině si už toto onemocnění od loňského prosince vyžádalo 12 lidských životů. Další závažný případ byl v uplynulém týdnu hlášen z Třebíče, jde rovněž o staršího člověka, řekla dnes Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě. Počet akutních respiračních onemocnění v Kraji Vysočina přitom minulý týden klesl o desetinu.

Lékaři na Vysočině evidují 1316 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.  Počty se minulý týden snížily ve všech pěti okresech a nikde už nepřekračují hranici epidemie.

Nemocnost klesá na Vysočině i v celé republice, uvedla Dvořáková. Ubývá také onemocnění podobných chřipce. „Sice se stále laboratorně potvrzují viry chřipky, hlavně v Jihlavě, ale celkově je již chřipkových onemocnění méně,“ řekla. K dalšímu poklesu nemocnosti by mohly přispět jarní prázdniny, které jsou ve školách na Vysočině tento týden.

Nejvíc viróz lékaři hlásí ze Žďárska a z Jihlavska. V obou těchto okresech je více než 1400 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Nejméně nemocných je na Třebíčsku. Pro návštěvy jsou do odvolání stále uzavřena čtyři sociální zařízení. Jde o domov důchodců v Proseči u Pošné, Alzheimercentrum v Jihlavě, jihlavský domov pro seniory Stříbrné terasy a dům s pečovatelskou službou v Telči. Aktuální informace najdou zájemci na webu.

Jak na chřipku?

- dodržujte klidový režim, důležitý je dostatek spánku a odpočinku

- pijte horký čaj s medem a citrónem

- doplňujte vitamin C, důležitá je zvýšená konzumace ovoce a zeleniny

- teplotu nad 38 stupňů Celsia snižujte lékem proti horečce

- pokud léky proti teplotě nezabírají, vyzkoušejte zábaly

- návštěva lékaře je nutná při neustupujících potížích   

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihlava, nemoc, chřipka, Kraj Vysočina, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, Třebíč, jarní prázdniny, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na komplikace spojené s chřipkou zemřel minulý týden v Jihlavě třiaosmdesátiletý muž | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.