Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V zelené barvě a vonící novotou. Otevřelo se zrekonstruované páté patro jihlavské nemocnice

V jihlavské nemocnici bylo ve čtvrtek předáno do užívání zrekonstruované druhé nejvyšší patro interního pavilonu. Modernizací procházejí postupně všechna patra největšího pavilonu v areálu nemocnice s celkovou kapacitou víc než 300 lůžek. Oprava budovy by měla skončit za dva roky. Výsledkem bude větší komfort pro pacienty i personál.

„Všechny pokoje jsou ve standardu, který odpovídá současnosti, podstatně se zlepší pracovní zázemí pro personál,“ řekl ředitel nemocnice Lukáš Velev. Každý z třílůžkových pokojů má samostatné sociální zařízení. Opravami procházejí i všechny inženýrské sítě. Do zrekonstruovaného pátého patra se podle Veleva v pátek začne stěhovat zařízení a první pacienti neurologického oddělení. Od příštího týdne by mělo oddělení zahájit běžný provoz.

S opravami interního pavilonu se začalo v únoru loňského roku. Práce, které denně vykonává až stovka pracovníků, postupují za plného provozu od vrchního patra směrem dolů. „Stěhování připomíná trochu akci kulový blesk. Zatím jsme však nezaznamenali jedinou stížnost,“ řekl Velev. Interní pavilon byl podle něj na hranici technické životnosti a rekonstrukce byla nezbytná.

Kvůli rekonstrukci se musela přestěhovat nejen oddělení, ale také ambulance. „Informace o veškerých změnách najdou pacienti na našich webových stránkách. Přímo v nemocnici na informačním centru informátor pomáhá a naviguje především starší pacienty,“ uvedl provozně technický náměstek Alexander Filip.

Budova interního pavilonu pochází z přelomu 70. a 80. let minulého století. Až na zateplení obvodového pláště a výměnu oken před třemi lety neprodělala zásadnější opravy. Rekonstrukci provádí sdružení firem PSJ a Podzimek a synové. Zmodernizovaný pavilon bude mít kapacitu 331 lůžek v sedmi podlažích. Náklady na opravy pavilonu přesáhnou 372 milionů korun. Ze svého rozpočtu je hradí Kraj Vysočina jako zřizovatel nemocnice.

 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK, Nemocnice Jihlava

Štítky pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zelené barvě a vonící novotou. Otevřelo se zrekonstruované páté patro jihlavské nemocnice | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.