Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Jihlavské onkogynekologické centrum obhájilo svůj statut. Pacientky tak nemusí jezdit daleko

Jihlavská nemocnice slaví úspěch. Onkogynekologické centrum obhájilo svůj statut. Pro pacientky to znamená, že za léčbou nádorových onemocnění nemusí jezdit do vzdálených měst jiných krajů. Nejmodernější přístroje v zemi i vyškolené lékaře najdou v krajském městě Vysočiny.

Jihlavské onkogynekologické centrum je součástí Komplexního onkologického centra a léčí veškeré nádory, například rakovinu pochvy, děložního čípku, děla děložního a vaječníků s vejcovody.

Nemocnice Jihlava má podle primáře gynekologicko-porodnického oddělení Aleše Roztočila špičkové diagnostické vybavení: „Máme jeden z nejmodernějších ultrazvuků v zemi a také speciálně vyškolené lékaře pro ultrazvuková vyšetření, máme také experty v kolposkopii. Centru napomáhá také přístrojové vybavení nukleární a magnetické resonance a nové PET centrum,“ popisuje lékař, který se svým týmem ročně pečuje o zhruba stovku pacientek s nádorovým onemocněním.

Velkou předností jihlavské nemocnice jsou její přístroje za miliony korun. „Například ultrazvuk zpřesňuje diagnostiku a pomůže nám zrychlit rozhodování, jak dále léčit pacientku, zda se přednostně rozhodnout pro operaci nebo zvolit jinou vhodnější modalitu léčby. Pomocí tohoto přístroje lze také odebírat vzorečky nádorových tkání tak, abychom pacientku co nejméně zatížili a získali co nejlepší diagnostický výsledek,“ vysvětluje gynekolog Roman Peschout. 

Dalším plusem jsou laboratoře sloužící k mnoha vyšetřením, které má jihlavská nemocnice k dispozici. Provádí se zde jak chemoterapie, tak radioterapie i biologická léčba. Po léčbě jsou pacientky v nemocnici nadále sledovány.

„Statut centra se pravidelně obnovuje po pěti letech. Kromě přístrojového vybavení a personálního zaštítění musí centrum také splňovat například počet výkonů. Ročně lékaři v jihlavské nemocnici léčí zhruba stovku pacientek s nádorovým gynekologickým onemocněním,“ doplňuje na závěr Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, rakovina, lékař, léčba, Kraj Vysočina, Aleš Roztočil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské onkogynekologické centrum obhájilo svůj statut. Pacientky tak nemusí jezdit daleko | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.