Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdraví

Nemocnice Pelhřimov má nové rentgeny za více než 13 milionů. Umožní přesněji určit diagnózu

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Pelhřimov, jejímž zřizovatelem je Kraj Vysočina, má dva nové rentgenové přístroje za více než 13 milionů korun. Podle zástupců nemocnice to je inovativní vybavení umožňující přesnější diagnózu a následné...

Kraj začne projektovat opravu stravovacího provozu pelhřimovské nemocnice. Odhady jsou 170 milionů

Kraj Vysočina začne projektovat generální opravu stravovacího provozu Nemocnice Pelhřimov. Odhadované náklady na stavbu jsou podle mluvčí kraje Jitky Svatošové přibližně 170 milionů korun. Rada kraje vybrala dodavatele projektové dokumentace...

Ambulance v jihlavské nemocnici v létě změní ordinační hodiny. Konat se nebude ani cvičení pro těhotné

Pacienti, kteří plánují navštívit některou z ambulancí v jihlavské nemocnici, musí počítat se změnou ordinačních hodin. Některé ambulance budou uzavřeny úplně.

Plíce pacientů na ARO v Jihlavě sleduje nový přístroj. Stál téměř 2,5 milionu korun

Práci lékařů na ARO jihlavské nemocnice nyní doplňuje nový přístroj, jenž dokáže sledovat, co dělají plíce u pacientů, kteří jsou v těžkém stavu. Takzvaná impedanční tomografie vyšla na téměř 2,5 milionu korun.

Vysočinou se i nadále šíří svrab. Hygienici od ledna evidují 172 případů, nejvíce nakažených je mezi mladými

Od začátku letošního roku je na Vysočině evidováno celkem 172 případů svrabu. Jak dnes uvedla Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina (KHSV), toto velmi nakažlivé parazitární onemocnění kůže se nejrychleji šíří mezi mladými lidmi. Dotýká se...

Dech miminek v jihlavské nemocnici začne hlídat dvacet nových monitorů

Nová dvacítka monitorů dechu bude sloužit novorozencům v jihlavské porodnici. Tyto přístroje sledují dechovou aktivitu miminek a včas upozorní na případnou poruchu dechu.

Lékařům v Brodě přibylo zraněných dětských pacientů. Nabádají k opatrnosti na trampolínách i kolobežkách

Lékaři v havlíčkobrodské nemocnici během uplynulého týdne a také o víkendu zaznamenali velký nárůst poranění u dětí mezi 6 až 12 lety. Deset dětí kvůli úrazu dokonce muselo být hospitalizováno. Sedm jich skončilo na operačním sále.

Téměř čtyři sta lidí v Jihlavě si nechalo prohlédnout znaménka. Melanom byl odhalen u 22 vyšetřených

Téměř čtyři stovky lidí v Jihlavě v úterý 30. května absolvovaly bezplatné vyšetření znamének v rámci pravidelné akce Spolu proti melanomu. Jak zjistila redakce Jihlavské Drbny, odborníci během dopoledne a pozdního odpoledne v krajském městě...

Počasí přeje klíšťatům, meteorologové vyhlásili nejvyšší riziko napadení

Pro pondělí a následující dva dny vydal Český hydrometeorologický ústav varování před zvýšenou aktivitou klíšťat v přírodě. Platí v celé republice a lidé by se měli vyhnout lesům, křovinám i dalším porostům.

Spolu proti melanomu: Odborníci na jihlavském náměstí vyšetří lidem znaménka

Máte zájem o vyšetření znamének? Pak můžete přijít zítra na jihlavské Masarykovo náměstí, kde se bude konat akce s názvem Spolu proti melanomu. Lidé se mohou nechat bezplatně vyšetřit mezi 10. a 17. hodinou.

Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.