Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žďárské školy budou mít novou tělocvičnu s lezeckou stěnou. Bude i pro místní kluby

Kraj Vysočina postupně činí všechny potřebné kroky k výstavbě nové tělocvičny pro Průmyslovou školu i Gymnázium ve Žďáře nad Sázavou. Společná investice Kraje Vysočina s městem Žďár nad Sázavou umožní už v roce 2022 otevřít multifunkční kryté sportoviště o rozměrech 44 x 25 metrů, tedy tak velké, aby mohlo obsloužit široké spektrum sportovních aktivit.

Předběžné odhady ceny budoucí krajské tělocvičny přesahují 70 milionů korun a kraj je zatím připraven ji financovat z vlastních zdrojů. „Platí, že město Žďár nad Sázavou se chce finančně podílet ve výši 33 procent, nejvýše částkou 23 miliony korun. Kraj vyjde městu vstříc a umožní tělocvičnu využívat i pro činnost místních sportovních klubů a veřejnosti,“ připomněl Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Kraj Vysočina má už hotové první studie na novou sportovní halu/tělocvičnu. Optimistická varianta říká, že už v polovině příštího roku by mohla být hotová kompletní projektová dokumentace a ještě během podzimu 2020 by kraj rád vysoutěžil dodavatele stavby. Hotovo by mělo být v roce 2022. Nová tělocvična vyroste na pozemcích Kraje Vysočina v areálu žďárské průmyslové školy.

Basket, házená, florbal, futsal a třeba i volejbal 

Podle Martina Kukly by krajským středním školám i sportující veřejnosti měl být k dispozici univerzální sportovní prostor, kde půjde provozovat téměř všechny běžné kolektivní sporty – basketbal, házenou, florbal, futsal, volejbal, k dispozici budou stoly pro stolní tenis nebo třeba atletické překážky. Jako poslední byla do projektu doplněna lezecká stěna, Kraj Vysočina tak vyšel vstříc žádosti místního horolezeckého oddílu. Stěna bude instalována v rozsahu, kterou umožní vnitřní dispozici haly.

Dispozice a rozměry tělocvičny budou vhodné pro pořádání národních soutěží. Kapacita tělocvičny dovoluje její rozdělení na dvě tréninkové plochy. Pro diváky bude navrženo zvýšené sezení v kapacitě cca 100 osob s dobrým výhledem ve svislém i vodorovném směru.

Tisková zpráva | Foto Artprojekt (vizualizace)

Štítky tělocvična, škola, Žďár nad Sázavou, sport, spolek, Kraj Vysočina, Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďárské školy budou mít novou tělocvičnu s lezeckou stěnou. Bude i pro místní kluby | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.