Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rektoři v Jihlavě jednají i o financování vysokých škol

V Jihlavě dnes zasedlo plénum České konference rektorů (ČKR), která spolu s Radou vysokých škol reprezentuje české vysoké školy. S ministrem školství Robertem Plagou (ANO) a jeho náměstky chce diskutovat také o financování vysokých škol, o novém operačním programu pro výzkum a vzdělávání nebo o zavedení nové metodiky hodnocení výzkumných organizací, kterou připravila vládní Rada pro výzkum, vývoj a inovace. Uvedla to tajemnice ČKR Marie Fojtíková.

Hosty zasedání, které pořádá Vysoká škola polytechnická Jihlava, budou kromě ministra Plagy jeho náměstci Pavel Doleček a Václav Velčovský a také Jan Marek, ředitel Odboru Rady pro výzkum, vývoj a inovace při Úřadu Vlády ČR.

Rektoři chtějí diskutovat rovněž o konzultační skupině, která má do dubna příštího roku připravit návrh strategického záměru vysokých škol. Skupinu zřizuje ministerstvo školství. ČKR v ní má své zástupce.

ČKR, která vznikla v roce 1993, má 46 členů. Jsou mezi nimi rektoři všech 26 veřejných vysokých škol, obou státních vysokých škol a 18 soukromých vysokých škol. Jejím cílem je prosazování zájmů vysokých škol a slaďování jejich stanovisek v zásadních odborných i společenských otázkách. Současným předsedou konference je rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. Zhruba dvakrát za půl roku se konají zasedání předsednictva ČKR a jednou za semestr se pak schází i její plénum. 

Autoři | Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky vysoká škola, rektor, plénum, konference, , Jihlava, výzkum, Robert Plaga, ANO 2011, Česká konference rektorů, Rada vysokých škol, Jan Marek, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Úřad vlády České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rektoři v Jihlavě jednají i o financování vysokých škol | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.