Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská polytechnika bude mít výukové centrum za téměř sto sedmdesát milionů korun

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě (VŠPJ) bude mít za necelé dva roky nové výukové centrum s velkou posluchárnou. Jde o projekt za více než 166 milionů korun. Stavět se v areálu školy začne v pondělí, budova by měla být dokončena v prosinci 2019. Škola už pak nebude muset používat jiné prostory, například v domě kultury nebo kině Dukla, dnes sdělil její mluvčí Tomáš Otruba. Na jediné veřejné vysoké škole sídlící v Kraji Vysočina teď studuje 2200 lidí.

Zástupci školy dnes podepsali smlouvu na stavbu výukového centra se Sdružením VŠPJ tvořeným stavebními firmami Podzimek a synové a PSJ.

„Po dlouhých letech příprav, vyjednávání a výběrových řízení tak čeká jihlavskou vysokou školu největší investice v její historii,“ uvedl mluvčí.  Doplnil, že zároveň jde o jednu z největších stavebních investic do vzdělávacího zařízení na Vysočině. Ministerstvo školství u tohoto projektu uhradí zhruba 94 procent nákladů, zbývající díl peněz půjde z rozpočtu školy.

Nová posluchárna bude propojená se současnou budovou školy sídlící v Tolstého ulici. Stržena bude zeď v Tyršově ulici. „Pro veřejnost je důležité, že průjezd ani průchod ulicí Tyršova by neměl být nijak omezen,“ uvedl mluvčí.

Autoři | Foto Facebook: Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky VŠPJ, centrum, výuka, investice, vysoká škola, Kraj Vysočina, Tomáš Otruba, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská polytechnika bude mít výukové centrum za téměř sto sedmdesát milionů korun | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.