Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na VŠPJ se hlásí více studentů. Škola bude mít nový web a meteostanici

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě (VŠPJ) přijala pro nadcházející akademický rok 1646 studentů, což je o 13 procent více než loni. Proti loňsku se zvýšil zájem o obory finance a řízení a cestovní ruch. Částečným důvodem je skutečnost, že tyto obory byly letos bez přijímacích zkoušek, řekl mluvčí školy Tomáš Obruba.

„Do prvních ročníků je letos zatím zapsaných 1100 studentů. Poslední zápis bude 20. září. Odhadujeme, že počet zapsaných se zvýší přibližně o 150,“ uvedl Obruba. Ke 14. září evidovala polytechnika celkem 2419 studentů, a to 1323 v denní formě studia a 1096 v kombinované formě. „Přestože na většině vysokých škol v ČR dochází kvůli demografickému vývoji k poklesu počtu studentů, očekáváme přibližně desetiprocentní nárůst,“ dodal mluvčí.

Novinkou v životě školy je v nadcházejícím akademickém roce zřízení meteorologické stanice. „Díky ní budeme moci sledovat meteorologické údaje v souvislé řadě, začne tím kontinuální měření. S daty se bude také pracovat ve výuce,“ uvedl Obruba. Aktuální meteorologická data škola využije také pro létání dronů pro vědecký výzkum i pro práce studentů. S počátkem akademického roku škola představí nový web.

Chystá se oprava vnitřních fasád školy a výstavba výukového centra.  Proběhne rekonstrukce severního křídla školní budovy v Tolstého ulici a přístavba posluchárny. Zásadním přínosem nové posluchárny, která by měla být dokončena v prosinci 2019, bude její kapacita. Nyní mají největší posluchárny v budově školy kapacitu 134 a 132 osob. „Po otevření nové posluchárny již nebudeme muset využívat prostor například v Domě kultury a v kině Dukla, čímž se zvýší i komfort studentů,“ dodal Obruba.

Vysoká škola polytechnická Jihlava: 

Vysoká škola polytechnická byla zřízena v roce 2004. Nabízí tříleté bakalářské studijní obory aplikovaná technika pro průmyslovou praxi, aplikovaná informatika, cestovní ruch, finance a řízení, Finance and Management (v angličtině), počítačové systémy, porodní asistentka, všeobecná sestra a zdravotně sociální pracovník. V oborech komunitní péče v porodní asistenci a kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví mohou studenti absolvovat navazující magisterské studium.

Autoři | Foto VŠPJ

Štítky VŠPJ, studenti, zájem, novinky, vysoká škola, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠPJ se hlásí více studentů. Škola bude mít nový web a meteostanici | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.