Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysoká škola polytechnická dostane téměř sedmnáct milionů korun na svůj rozvoj

Kraj Vysočina podpoří dlouhodobý rozvojový projekt Vysoké školy polytechnické Jihlava částkou téměř 17 milionů korun. Žádost o dotaci v úterý schválilo krajské zastupitelstvo na svém zasedání a peníze by měly v následujících čtyřech letech pomoci hlavně se zvýšením konkurenceschopnosti absolventů školy na trhu práce. Vysoká škola polytechnická Jihlava je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina a nabízí sedm akreditovaných studijních programů s devíti studijními obory a také celoživotní vzdělávání včetně Univerzity třetího věku.

Jihlavská polytechnika plánuje využít peníze nejen na zachování stávajícího počtu akreditovaných studijních oborů, ale následně i na jejich rozšíření s důrazem na technické zaměření. Škola se chce v následujících letech také více zaměřit na aplikovaný výzkum ve spolupráci s místními firmami. S tím úzce souvisí i předpokládané navýšení počtu akademických pracovníků a zajištění odborníků z praxe podílejících se na výuce. Větší část dotace by měla pokrýt právě mzdové náklady, zbytek půjde na přístrojové a další vybavení laboratoří.

Vysoká škola polytechnická Jihlava: 

Vysoká škola polytechnická Jihlava byla zřízena v roce 2004 a v současné době ji navštěvuje přes 2 200 studentů v prezenční i kombinované formě studia. Škola nabízí tříleté bakalářské studijní obory aplikovaná technika pro průmyslovou praxi, aplikovaná informatika, cestovní ruch, finance a řízení, finance and management (v angličtině), počítačové systémy, porodní asistentka, všeobecná sestra a zdravotně sociální pracovník. V oborech komunitní péče v porodní asistenci a kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví mohou studenti absolvovat navazující magisterské studium.

 

Tisková zpráva | Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky peníze, VŠPJ, rozvoj, podpora, kraj, vysoká škola, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoká škola polytechnická dostane téměř sedmnáct milionů korun na svůj rozvoj | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.